Nu vă așteptați să spun românii. Desigur că poporul român a avut oameni de valoare. Atât în domeniul artelor precum Constantin Brâncuși cât și în domenii tehnice precum Vlaicu sau alții. Fac parte din nația aceasta și multe dintre mințile luminate care au luat calea străinătății, mai ales în IT.

Totuși, în lunga mea carieră de vânzător la un simplu magazin cu obiecte de artizanat pe unde se prezintă tot felul de nații cât și români am descoperit un lucru…israelienii sunt cei mai deștepți.

În afară de simțul banului aceștia mai au și un simț practic. Și în afară de simțul practic mai au și un al șaselea simț. Nu pot să explic. Dar dacă vei întâlni vreun evreu în România, și cei mai mulți care ne vizitează țara au și legături aici. Ori au bunici sau părinți care s-au născut aici, ori au tras pe aici în al doilea război mondial.

Nu spun că nu au și ei uscăturile lor. Însă eu personal îi respect pe acești oameni. Pentru inteligența de care dau dovadă și pentru atitudinea amicală față de români și România.