Firește că omul obișnuit nu are încredere în criptomonede. Se așteaptă la valori stabile, precum este un dolar sau un EUR. Sau un LEU. Știi că ai doi lei, știi că de ei poți să-ți cumperi o pâine mică de 300 g și îți rămân bani și de două bombonele la copii. Bun. Ce te faci însă dacă valorile se schimbă?
Să spunem că e caz real: un copil merge cu doi lei să cumpere ceea ce am spus mai sus. Cumpără. Nu mai are importanță dacă îl trimisese măsa sau nu. Gândim abstract. Un copil merge să cumpere pâine la magazinul din cartier. Cu doi lei cumpără o pâine și două bomboane. Pâinea costă 1.80 LEI iar bomboanele 10 BANI bucata. Îi rămân bani de două bomboane, așa că ia două, una pentru el și una pentru fratele mai mic. Astăzi pâine este 1.80 lei iar bomboanele 10 bani bucata. Mâine tot. Poimâine tot. Și așa ne putem face un plan cu salariul. Știind sigur că peste un an sau doi sau zece, tot atât va costa, vom putea face un buget pentru hrană.
Neștiind încotro se îndreapă piața, oamenii au inventat criptomonedele. Acestea cresc și scad, cresc și scad și scad și cresc, Și tot așa. Acest lucru însă cu valori mari. Spre exemplu, un Bitcoin poate avea o creștere de două mii de EUR într-o zi, pentru ca a doua zi să scadă. Tu, dacă în acea zi ai cumpărat hrană pentru două zile cu acei două mii de EUR, poți cumpăra hrană la toată familia dacă ai o familie numeroasă, cu două mii de EUR poți asigura hrana unei familii întinse de 100 de persoane pe 7 zile. Și mănânc și bea de se satură, și le mai și rămâne pentru nevoiași.
Apoi când Bitcoinul este în scădere, tu ești la masă cu familia ta și ai ce mânca. Când crește iar, pentru că inevatibil crește, mai cumperi încă o tură de hrană pentru în 7 zile, și tot așa. Chiar dacă într-o zi crește mai puțin, și nu cu două miii de EUR, tot ai pe 0 zi hrană pentru tine și familia ta. Aceasta domnii mei se gândește gândire practică și nu abstractă.
E ca intr-o afacere in care astazi poti sa faci vanzare si maine sa nu faci