Dacă vrei să mai ieși oleacă din casă pe la o terasă, în vreun restaurant, la vreo partidă de fotbal pe stadion sau la vreo nuntă, și acolo unde rata de infectare a trecut de trei la mie, ai nevoie de un certificat verde. Acesta se prevede că va deveni obligatoriu pe teritoriul României.

De-asemeni poate vrei să ieși din țară cu mașina sau cu avionul. De-asemeni, ai nevoi de un certificat verde COVID. Oricum e bine să-l ai.

Nu este foarte greu de obținut. Acesta se dă pentru trei categorii de populație: pentru vaccinați, pentru vindecați, și pentru testați.

Așa că dacă faci parte din vreuna dintre aceste trei categorii, și vrei un certificat verde intră AICI pe acest link roșu.

Trebuie să introduci acolo inițialele numelui tău, Județul, CNP-ul, seria și numărul CI, și data vaccinări (sau testării, după caz), și, desigur, tipul (numele vaccinului făcut, Pfizzer, etc).

Apoi, după ce așteptați puțin să se genereze certificatul, îl puteți descărca pe telefon. Certificatul verde COVID este subt forma unui cod QR. El certifică faptul că ați fost vaccinat, testat sau vindecat, în funcție de ce doriți Dv. să certificați.