Am terminat de citit această carte la mai bine de un an de când am început-o.

Și aceasta nu pentru că ar fi foarte vastă ci pentru că presupune sarcini.

Totul se învârte în jurul a niște papirusuri.

Un simplu băiat muncitor la cămile din vechime ajunge să fie cel mai vestit și bogat vânzător datorită unor papirusuri primite de la stăpânul său.

Aceste papirusuri conțin instrucțiuni și sfaturi despre cum să ajungi cel mai bun vânzător. Ele trebuie citite în fiecare zi timp de o lună, fiecare în parte. Așadar sunt o sarcină repetitivă.

Băiatul de la cămile, așa cum se povestește în carte, își dorește cu ardoare să ajungă un vânzător de mărfuri. Stăpânul său îi da acestuia ca probă să vânda una dintre mantiile sale. Acesta nu reușește să o vândă însă reușește să i-o ofere spre a-i ține cald unui nou-născut de pe vremea aceea. Însă acest nou născut nu era oricine. El era însăși Iisus.

Stăpânul său când vede steaua care îl însoțea pe Hafid recunoaște în ea un semn. Drept urmare îi oferă acestuia ce avea el mai de preț…pergamentele care l-au ghidat către bogăție și succes.

Hafid ajuns la bătrânețe caută și el un urmaș demn să-i calce pe urme. Și la un moment-dat, chiar îl găsește. Acesta e Pavel, apostolul care din prigonitor ajunge propăvătuitor al creștinismului.

Așadar cartea se leagă în mare parte de religie și creștinism și evenimentele care au avut loc atunci.

Ca să meargă mai departe, autorul mai face încă o parte a cărții. Cea de-a doua parte oferă și ea sfaturi de preț prin intermediul a alte pergamente. De data aceasta ele sunt niște legăminte scrise chiar de Hafid.

Cartea este una inspiratoare și plăcută la citit cu un fir narativ destul de interesant.

O recomand pentru ce-i care lucrează în vânzări sau domenii conexe dar nu numai.

Cumpără cartea de pe Emag