Se știe că sunt fan cărți. Citesc aproape tot ce-mi pică în mână. De când am tableta mi-e mai ușor pentru că multe cărți le găsesc pe net. Odinioară aveam și o bibliotecă. O am și acum, doar că toate cărțile stau răvășite pe undeva prin pod. Nu spun de ce.

Da, uitasem. Despre carte…

Cel mai bogat om din Babilon este poate cea mai atractivă și ușor de citit carte de educație financiară. Nu poate, pardon, chiar este.

E o carte scurtă și la obiect spusă sub forma unor pilde. O carte care îți repetă o lecție importantă până ce ți se întipărește în minte…să pui 10% din tot ce câștigi deoparte. Apoi să-i investești. Aceasta pe principiul banii aduc alți bani.

O recomand. Totuși dacă e să am și o opinie personală aș spune că bogăția adevărată nu constă în bani. Nu-i dau mai departe cu sănătatea și șablonul bine-știut. Nu.

Cel mai bogat om din Babilon este o carte frumoasă. Chiar dacă nu vrei neaparat să ai bani și să fii bogat, deși cine n-ar vrea, este o carte care merită citită. Și se citește ușor. E ușor de parcurs.

Personajul principal este un om care a ajuns să fie foarte bogat, cel mai bogat om dintr-o țară străveche, Babilon. Ajuns el așa primește ordin de la împăratul de atunci să îi învețe și pe cetățenii țării cum să facă să fie bogați.

Apoi încep pildele și lecțiile. Cea principală și care vine ca un laitmotiv este a pune 10% din tot ce câștigi deoparte și să-i investești. Dar cu cap, cu sfaturi de la cineva cu autoritatea în domeniul în care vrei să investești.

Încă o dată…merită citită.

Cartea o găsești de cumpărat pe site-ul Elefant.Ro sau Emag.