Este poate una din cele mai captivante cărți din literatura financiară. Cartea cucerește prin limbajul simplu și înțelepciunea bătrânească.

Este scrisă sub forma unor pilde ușor de reținut. Personajul principal este Arkad, cel mai bogat om al orașului antic Babilon. Acesta este nu doar cel mai bogat dar și un om gata să învețe și pe alții cum să ajungă la prosperitate (deci și pe noi, cititorii cărții).

Principala învățătură oferită de acesta este Să economisești minim 10% din tot ce câștigi. Astfel, te vei plăti și pe tine, pe lângă cei pe care deja îi plătești cumpărând de la ei sau, folosind serviciile lor (ex. brutar, croitor, bijutier, etc).

Sumele economisite trebuie investite cu cap, cerând sfat de la oameni înțelepți. Nu vei trimite spre exemplu un zidar să-ți cumpere bijuterii pe care să le vinzi mai scump. Acesta se pricepe la zidit și nu la bijuterii. Poate cumpăra falsuri, iar bani tăi vor fi pierduți. Cere sfat de la cei mai înțelepți ca tine, despre cum să investești și în ce.

O altă învățătură a acestei cărți este despre cum să îți plătești datoriile indiferent cât de mari și multe sunt. Dar asta te las pe tine dragă cititoule pasionat de finanțe personale să descoperi în carte.

Cartea o găsești pe: