În primul rând vitamina C întărește imunitatea. Pe aceasta o poți găsi și în mere, lămâi sau alte fructe. Precum și în ceaiuri.

În al doilea rând nu doar vitaminele protejează de COVID-19 ci și alte minerale și oligoelemente…enzime.

Aici, în acest articol vorbesc în primul rând nu doar despre COVID-19, pe care nu o consider ca o amenințare reală. Este mai mult o sperietoare. În acest articol vorbesc de răceli (care uneori te pot doborî). Sau despre alte situații medicale care necesită prevenție și recuperare. Care necesită o imunitate crescută…de oțel să-i spunem.

Așadar hai să vedem…

#1 Zinc

Eu îl folosesc pe cel de la Zinkit. Sunt niște capsule efervescente care se dizolvă în apă. Se pune o capsulă într-o cană sau un pahar cu apă. Se așteaptă dizolvarea și apoi se bea. Dacă ai probleme cu aciditatea îl poți lăsa un pic mai mult la dizolvat. Apoi, după ce iese acidul din el, învârți cu o linguriță praful de Zink care se adună pe fund, pentru a nu se risipi în van.

Eu mi-am comandat luna trecută de pe Emag. L-am luat mai ieftin plus că am avut și un voucher gratuit de 44 RON. Sau mă rog, aproape gratuit. Pentru că a trebuit să completez niște sondaje în schimb.

Așa că am plătit doar 8 RON.

# 2 Noni Tahitian

Acesta de pe Emag este cel mai bun. Se mai găsesc și în unele farmacii sau plafaruri. Însă eu am ales să mi-l aducă curierul.

Mai este și această variantă de la Alevia. Am folosit și din acesta. Este la fel de bun. Doar că eu am preferat în recipient din sticlă. Acest lucru pentru că se păstrează mai bine. Apropo de asta, se păstrează la frigider.

Este un produs excepțional și o să-i simți beneficiile aproape imediat. De regulă se face o cură de două-trei luni. Asta însemnând două-trei sticle de noni.

Ce beneficii are? Nenumărate. Să vi le spun pe cele pe care le-am resimțit eu? Ok.

  • Te ajută să dormi mai bine. Dacă suferi de insomnii, adormi. Dacă dormi dar te odihnești rău, te vei odihni mai bine.
  • Întărește imunitatea. Luptă cu orice boală.
  • Previne apariția cancerului sau combate cancerul. Dovedit.
  • Reglează metabolismul.
  • Îți dă energie.
  • Detoxifiază corpul.
  • Reduce nevoia de a fuma (te poți lăsa de țigări).
  • Elimină stresul.

Și multe alte beneficii pe care le vei resimți chiar și după o lună sau câteva săptămâni. Se bea dimineața, înainte de masă, pe stomacul gol, un căpăcel, sau 2-3 lingurițe. Pot fi dizolvate în apă. Eu așa l-am folosit. Atenție însă, prea mult nu trebuie consumat pentru că, conține niște substanțe care în cantitate prea mare în corp, nu-i fac bine acestuia.

#Vitamina C

Nu ți-aș recomanda să iei vitamina C subt formă de comprimate. Cel mai bine o găsești în fructe. Mere, lămâi, etc.

Mergi la piață și cumpără un kilogram de mere. Ia două-trei lămâi pe care să ți le storci în ceai. Sau pur și simplu mănâncă felii de lămâie. Știu că sunt foarte acre. Sunt însă benefice. Să nu uităm că, carența de vitamina C provoacă o boală destul de gravă. Scorbut. Era întâlnită demult, când vechii marinari nu aveau fructe proaspete în lungile lor călătorii.