NFT-urile sunt la modă, asta e clar. Și sunt multe persoane care cumpără acest gen de produse unice digitale, așteaptă să le crească prețul, apoi le vând și fac bani cu ele. Alții sunt doar creatori de artă digitală și vând, făcând chiar milioane de dolari.
Dacă ești artist digital, compui muzică, faci videouri sau chiar scriitor, îți poți pune conținutul la licitație, conținut denumit mai departe NFT, pe site-uri specifice (marketplace-uri). Pe acestea le poți vinde pe criptomonede. Criptomonedele le poți transforma uletrior în EUR. NFT-urile nu pot fi replicate și sunt bunuri digitale unice. Acest lucru fac ca să fie tot mai căutate de către colecționari.
Sumele care se învârt pe această piață ajung și la ordinul milioanelor de dolari. Au existat cazuri de fotografi care și-au vândut opera pe sume de ordinul milioanelor. Însă bine-înțeles trebuie, sau cel puțin face mult, să fi un nume – o autoritate în domeniu, cât mai celebru. Ocupându-te mult timp însă cu crearea conținutului, construindu-ți o reputație poți găsi și persoane interesate de arta ta.
Față de o piesă de artă clasică (tablou sau fotografie), NFT-urile nu poate fi furate pentru că nu este vreun bun fizic aflat prin vreo galerie de artă. NFT-urile pot fi stocate pe un portofel pentru criptomonede. Acel token mai exact care confirmă că unicul deținător ești tu, cumpărătorul.
Cum să intrii pe această piață?
Dacă vrei și tu să intrii pe această piață poți cumpăra NFT-uri sau le poți crea chiar tu. Apoi, după ce le-ai creat, le poți urca pe o platformă precum OpenSea. De acolo cei interesați le pot cumpăra. Însă trebuie să știi că dacă vrei să le înscrii pentru a le vinde, va trebui să plătești o taxă.
Comenteaza