Dacă data trecută îl credeam pe Câțu mai deștept de data aceasta consider că nu are coloană vertebrală. Își taie sau taie din autoritatea proprie, își taie singur craca de sub picioare. Cum? Ei bine a scos pe bursă companii de stat.

Ei spun că nu ne vindem țara. Dar altceva ce înseamnă? Dacă eu ca acționar majoritar, ipotetic vorbind, cumpăr o companie, am putere de decizie mai mare. Mai mare decât statul. Acest lucru indiferent de pe ce s-o fi bazând Câțu când a făcut acest lucru.

Cel mai probabil s-o fi bazat pe puterea de a da legi care să reglementeze. Oricum odată preluată o companie de către un acționar majoritar nu mai poți decât să i-o sugi acestuia, scuza-ți-mi expresia. Pentru că nu mai trăim doar în România ci în Europa, în Uniunea Europeană. Aceasta reglemetează destul de clar aceste aspecte.

Îl credeam pe Câțu mai deștept. Dar și așa…parcă, câte companii de stat ne-au mai rămas de vândut?…hai să facem treaba până la capăt și să vindem țara de tot. Că și așa datoria este de 100% din PIB iar altă metodă de scăpare nu mai există.

Ba există dragii mei. Există multe. Dintre care una îmi este foarte clară. Munca! Reducerea ratei de șomaj prin angajarea celor fără loc de muncă. Dar nu ca gafa, sau așa-zis gafa ospătăriței din Moldovița. Fata nu are nicio vină. Ba chiar este deșteaptă foc. O inteligență nativă, specifică femeilor. Dacă tot angajezi pe cineva care știe ce înseamnă un PDF și care a terminat chimia cu master, de ce nu aș face-o eu? De ce nu m-aș angaja eu?

Personal cred că se arată degeaba cu degetul spre ea. Pentru că fata are potențial. Este receptivă la oportunități, tânără, îi merge mintea și poate învăța din mers. Lucru care nu se ia în considerare. Se ia doar în considerare formula apei sau simbolul Potasiului sau la ce plm teste or mai fi supunând-o ăia pe biata fată. Care repet, e deșteaptă. Altfel nu ajungea în acea poziție.

Revenind. Hai să vindem tot fraților. De ce nu vindem terenurile toate, fiecare cum vrea și să dezintegrăm, să dizolvăm statul. Sau o să se dizolve singur în lipsă de cetățeni români. Iar voi pe cine o să mai conduceți? Și pe cine o să mai prostiți? Că în afară nu merge chiar așa, cu de-astea.

Apele de la Vatra Dornei le-ați vândut austriecilor. Izvoarele de apă de acolo mai bine spus. Acum cumpărăm apă românească îmbuteliată de austrieci la suprapreț. Nu știu dacă ați observat cei care ați mai fost plecați prin afară că apa minerală este mai ieftină decât la noi. Noi ne cumpărăm propria apă la suprapreț. Într-atât de proști am ajuns să fim? (Poiana Negri, Dorna, etc)

Și-ar fi vândut austriecii izvoarele binefecătoare de apă potabilă românilor pentru a o recumpăra de la ei la preț maxim? Nu. În niciun caz nu sunt atât de idioți.

Uneori am impresia că trebuie să punem mâna pe furci și pe topoare și să intrăm peste ei. Să facem legea. Să facă poporul legea, la fel cum a făcut-o în 1989, la revoluție când nu a mai suportat bătaia de joc. Și? A greșit? A fost cineva tras la răspundere dintre revoluționari? Nu. Ba dimpotrivă au certificate de revoluționar cei care mai trăiesc și primesc pensii pentru asta.

Uneori cred că asta e singura soluție, o debandadă și cu biciul pe ei până se trezesc la realitate și le este frică de popor. Până le va fi frică să-și mai bată joc de sângele celor care au luptat pentru patrie. Pentru că patria aceasta, pământul României este stropit cu sângele înaintașilor, cu sângele celor care au luptat în tranșee. Care și-au pierdut viața, membre, inferioare sau superioare, frați, mame tați sau surori. S-au luptat pentru păduri și izvoare pentru ca voi să le vindeți? Mă nenorociților?!

Rușine să vă fie măgarilor! Rușine!