Evoluăm. A apărut un fel de asistent virtual numit ChatGPT dezvoltat de OpenAI, care trebuie plătit, la fel ca orice asistent uman, fie el pe de pe site-urile de freelancing sau chiar în carne şi oase, înfățişat la birou.

Am folosit o perioadă AI pentru scris articole pe site-ul de pe .com. Nu erau bune decât pentru a-mi furniza idei de fraze şi paragrafe.

Nu a existat paragraf să nu necesite corectare pentru a nu părea că sunt scrise de un nebun sau de o persoană care e aeriană cu scrisul.

Le-am corectat cu răbdare şi am observat evoluția pe Google Analitycs a articolelor. Rezultatele au fost slabe. Cele mai citite articole de pe blog sunt scrise de mâna mea.

Acest ChatGPT intuiesc a fi nu asistent ci un fel de baci, de îndrumător a celor care nu ştiu ce au de făcut. Şi asta e oarecum grav dacă treaba începe să ia amploare.

Să fim conduşi de ChatGPT pe viitor sau de o mână de IT-şti cărora le merge mintea, pentru că noi ne-am piedut încrederea în oameni şi avrem mai degrabă nevoie de Google pentru sfaturi, şi mai nou de ChatGPT? Îmi miroase a un fel de viitor real şi cam sumbru pentru cine nu ştie cum să se descurce cu GPT-ul ăsta.

Nu zic că e rău, şi sunt sigur că o să-l folosesc dacă v-a fi în trend. Dar la fel ca şi Google sau altele, poate fi folosit inteligent sau să te laşi ghidat orbeşte de o porcărie inteligentă care în mod ironic îți poate salva viața, te poate îmbogăți, sau îți poate lua viața şi să pară un accident.

Aceasta e un fel de chestie nouă. Viața pe net începe să fie o junglă urbană.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank