Mâine e 1 Decembrie, ziua națională. Multora nici nu le pasă şi nu din răutate sau neglijență ci pentru că sunt prea prinşi în probleme. Mulți sunt bătrâni fără bani de medicamente. Mulți sunt copii săraci care poate sunt priviți şi tratați cu aroganță de cei care mănâncă mai mult şi au mai multe bunuri. Deşi şi părinții lor muncesc. Poate şi mai mult şi mai greu.

Ce-mi doresc de 1 Decembrie? Îmi doresc România. O Românie nelăsată pradă prădătorilor. O Românie puternică. O Românie modernizată, aliniată la toate capitolele cu marile puteri Europene. Se poate face acest lucru? Eu zic că da. Dar cu muncă. Multă. Indiferent de sectoarele de activitate. Cu bunăvoință.

Mă doare să văd tineri care nu mai pun preț pe câteva valori esențiale. Valori pe care le-am preluat unii dintre noi şi trebuie să le ducem mai departe. Oare ce se va alege de aceştia? Ştiu că nu toți sunt aşa. Ştiu că sunt şi copii inteligenți.

E clar că timpul trece. Tace şi trece. Putem lăsa ceva în urmă? Guvernanții pot lăsă moştenire planuri în spre binele țării care pot să fie preluate de următorii care vin. Pot ei avea o continuitate?

Ştiu că e greu copile şi ți-e greu şi ție. Lupți. Într-o țară lăsată pradă.

Mi-aş dori să avem şi o armată puternică. Modernizată. Cu mai multe arme şi mai mult personal (luptători). Mai puternică decât avem acum.

Nu-ți fă griji române. România este o țară lăsată moştenire de conducători creştini. România este o țară ocrotită de Dumnezeu.

La mulți ani români!