Mulți își deschid un blog din rațiuni financiare. Cred și speră că vor câștiga mult. Unii au bafta și chiar câștigă. Dacă arunci un ochi pe lista aia de pe net cu topul blogurilor vei vedea că sunt bloguri care au o groază de unici. Unul dintre ei era profesor de mate și prezenta rezolvări la probleme și chestii de genul. Mi-e imposibil să cred că nu face mulți bani la cât de mulți unici am văzut că are acolo chiar și cu Adsense.

Alți nu fac bani. Puțini și-au deschis blog din alte motive. Au fost inspirați și tentați de oportunitatea de a se exprima liber în public și să fie citiți de cât mai mulți. La alții apoi a plouat cu bani, alții încă o fac benevol și au fani dar blogurile nu sunt mari. Alții produc și bani cu blogul alții deloc. Eu sunt undeva pe la mijloc.

Blog vine de la web log. Adică jurnal online. Dacă pe vremurile de mult apuse jurnalele erau cât se poate de secrete, unele având chiar cheiță, și se scriau gândurile cele mai intime, mai apoi s-a trecut la făcut public jurnalul din diferite rațiuni.

Blogger-ul e cel care scrie pe un site online zi de zi, sau periodic și a cărui scrieri pot fi citite începând cu cea mai recentă până la cea mai veche, totul rămânând acolo pe site, pe blog pentru a fic citit.

Blogger-ul scrie pe un blog, care poate fi găzduit pe o platformă WordPress sau altă platformă. Poți deschide un blog și gratuit, fără ați bate capul cu hosting-ul, design, și alte detalii tehnice necesare. Unora pur și simplu le place să scrie mult și atunci o fac. Unii vor doar să se exprime fiind niște artiști, niște adevărați maeștrii ai cuvintelor.

Indiferent de situație un blogger scrie pe un blog mai mult sau mai puțin regulat și postează făcând public articolul. Să fii blogger poate fi și o meserie, nu știu dacă e în nomenclatorul de la noi, în alte state poate o fi, la noi nu cred, dar este o ocupație din care unii trăiesc full-time, alți o fac doar de plăcere.

Ce înseamnă pentru tine un blogger, cum îl vezi tu, cititorul meu?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank