Chestia asta cu productivitatea a devenit ca o obsesie în ultima perioadă pentru multă lume. Cum să fii mai productivcum să faci cât mai mult în timp cât mai scurt…și alte sloganuri de genul acesta populează internetul. Rafturi întregi de cărți și tone de articole cu titluri în genul celor menționate sunt consumate zilnic de către cei care consumă acest gen de literatură.

În general cei care sunt interesați de productivitate sunt ori angajații unor companii care sunt foarte motivați ori cei care lucrează pe cont propriu. Mă refer aici la freelanceri, antreprenori, etc.

Iată mai jos trei chestii care te pot ajuta în lupta ta împotriva contraproductivității.

#1 Tehnica Pomodoro

Pomodoro este o tehnică ce presupune efectuarea unor sesiuni de lucru de câte 25 de minute, cu pauză de 5 minute între sesiuni. Pentru asta ai nevoie de un ceas. Dacă nu vrei să te uiți tot timpul la ceas poți folosi aplicații.

#2 GTD

Este o tehnică ce presupune notarea fiecărui task și fiecărei idei de proiect și parcurgerea pașilor necesari până la îndeplinire. Dacă vrei cartea scrisă de inventatorul acestei tehnici o găsești aici.

#3 Programarea sarcinilor

Fă o listă cu sarcinile zilnice, săptămânale și lunare. Trebuie să rămâi obiectiv, realist și să nu-ți asumi mai multe task-uri decât poți efectua.

Folosești vreo tehnică de productivitate? Dacă da, care?