Bani online poți face și dintr-un restaurant, de la o terasă, sau de pe o plajă. Nu este greu, nu este nici ușor. Pot fi perioade mai aglomerate, când nu știi de unde să le iei și unde să le pui. Sau sunt zile când îți merge totul strună.
Ceea ce tu trebuie să faci este să continui indiferent de ce meserie te-ai apucat pe online. Dacă ești gammer, mori gamer. Dacă ești programator, mori programator, dacă ești scriitor, mori scriitor, indiferent de perioade de alternare și pauze, fiecărui om îi este dat să aibă o meserie, este talentat la ceva, se pricepe la ceva. Treaba lui este să o facă cât mai bine. Acest mai bine se cuantifică de exemplu în oale dacă ești olar. Câte oale ai făcut astăzi măi Ionae….ZĂCE MĂRIE. No îi bun așă, treci că ți-am gătat mâncare ai pe masă, colo șe. Mâine ai a face 15.
Asta în seamnă mărirea numărului de oale – mărirea productivității.
Indiferent ce meserie ți-ai ales continuă. Poate fi dificil uneori, și poate fi și extrem de dificil, însă acesta este ideea pe care vreau să ți-o transmit – ceea ce faci în momentul acesta, este cel mai bine. Meseria pe care acum o practici este cea mai bună.
Banii vor venii inevitabil dacă te ții de treabă. Însă nu munci pentru bani, neaparat, firește, te gândești să-ți asiguri și o pâine și un acoperiș de-asupra capului, și poate mai ai și un copil. Te gândești și la bani și este firesc. Însă meseria în primul rând o faci cu drag. Dacă ajunge o corvoadă meseria pe care o practici caută altă pe care să o iubești, și muncește, fă treaba cu drag și nu în scârbă.
Se întâmplă de multe ori să treci prin 10 job-uri până aflii ce ai de făcut în viață. Tu încearcă-le pe toate și nu renunța să-ți cauți meseria ta. Cei mai mulți au găsit-o. Alții încă o caută. Și nu uita și de așa-zisele meserii adiționale, meseria de tată, de frate, de soț, de vecin, etc.
Banii îi faci. Nu contează. Uneori poți câștiga 5 EUR dintr-un job online dacă ești gammer dar uneori poți fi abordat de către cineva pentru ca să joci pe sume uriașe. Fă ceea cer îți place în viață. Și nu concura cu nimeni în afară de tine.
Acest lucru înseamnă să te autoperfecționezi. Pentru că concurând cu alții poți greși. Tu rămâi în bula ta și crește-ți afacerea mare. Nimeni nu o să se atingă de ea. Și toată lumea se va uita și admira, chiar și cei care credeau că tu concurezi cu ei, când tu erai pe felia ta, cu banul tău și în propria ta treabă.
Bani online poți face pe site-uri de Freelancing, poți deschide un blog, și așa mai departe. Banii îți intră în conturi de PayPal sau pe card. Dar trebuie să nu ai atitudini de tipul celor recalcitrante de pe maidan. Vorbești frumos cu clienții, mai lași de la tine dacă ei fac o greșeală. Mai lasă și ei de la ei dacă greșești. Important este să fie jobul dus la bun sfârșit.
Știi să scrii. Știi să scrii articole de blog? Intră pe Upwork și fă-ți cont acolo și începe să aplici pentru joburi la care se cere să scrii. Poți să scrii fie cărți, nuvele, poezii, cărți ilustrate, romane, și să le scrii pentru cei care au nevoie să le scrii.
Te vei descurca ușor la început, pentru că la început toate meseriile par frumoase și chiar sunt, dar partea lispă din ecuație ești tu, cel care produce, textul, poezia, designul. Pentru asta ești plătit. La un momentdat poate fi mai greu dar treci peste.
Caută pe net, fă research despre meseria care îți place și vezi pe ce site-uri poți să o folosești. Găsești jobu-ri mici la început de 5 EUR – 7 EUR. Odată ce clienții te cunosc și scriu în reviewuri că ești bun/ă, poți cere o taxă mai mare. Și tot căutând proiecte, le vei găsi pe care care ți se potrivesc. Le vei rezolva cât mai bine și cu un timp cât mai scurt, menținând în același timp legătura cu angajatorul, și făcându-ți și îndatoriile familiare, de tată, mamă, frate, soră, etc. Nu trebuie să fi obsedat de muncă și să vezi doar jobul. Nu trebuie ca atunci când vii acasă să vb. de job. Și nici la job despre problemele sau bucuriile din familie.
Comenteaza