Când am auzit prima oară despre TikTok a fost la începuturile sale, când de-abia apăruse și am auzit de la o adolescentă, elevă de liceu, minoră. Probabil publicul țintă erau chiar adolescenții și minorii pentru această aplicație. (Cumva reușesc să pătrund toate mediile astea, de la generală la liceu, facultate, înalta societate cât și pătura joasă)

Așa că mi-am făcut cont aproape imediat să văd despre ce este vorba, mai ales că fătuca părea să recomande aplicația și să se amuze teribil cu bunicul ei în vârstă.

Filmulețe amuzante, clipuri de tot felul, tot felul de întâmplări sau oameni vorbind pentru câteva secunde. Asta caracteriza TikTok la început, scurtimea clipurilor și un cât de cât bun simț.

Mai apoi s-a degradat. S-a dat voie la clipuri mai lungi, la live-uri în care se vorbește urât, pornografic, și nu se ține cont că au acces și minori acolo.

La fel ca și cu X-ul, fostul Twitter cred că lumea începe să se sature. Am întâlnit pe TikTok cucoane care își agață clienți pentru OnlyFans, făcând live-uri, etalânduși vocațiile de „soliste” sau corpurile, care ce-i drept uneori sunt frumoase.

Stau și mă gândesc ce fel de minori vom crește, cu ce fel de limbaj, cu ce fel de gândire, ținând cont de cât stau, ei, ăia mici, atât de mult pe smartphone, pe rețele ca TikTok unde sunt comentarii cu limbaj explicit, sau creatorii de conținut îl folosesc. Că dacă își bagă ăla p888 în gura altuia într-un comment sau dacă îi spune vreunei cucoane să i-o 8888, ce înțelege un prunc, sau o minte necoaptă din asta?

Dar cui îi pasă, cui îi mai pasă?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank