Este destul de greu în zilele noastre în multe zone ale țării să te descurci cu banii. Dacă ai noroc și ai un job stabil îți poți pune speranța în ceva. Este o eroare să împrumuți bani de la bancă fără un scop bine-determinat. De. exemplu să-ți iei mașina. Aceasta în timp se uzează și consumă resurse financiare.

Unii au noroc și mai au rude sau prieteni la care apelează.

Alții nu au, și atunci fac credit după credit. La prima impresie sunt niște bani ușor de obținut în cantități mari dacă ai un job stabil sau mai vechi de șase luni sau cât cere respectiva bancă. Ușor de obținut dar foarte greu de înapoiat și care îți pun zi de zi presiune pe umeri. Și te încarcă negativ.

Singurul credit pe care îl recomand este cel ipotecar. Este unul dintre singurele care merită. Sau creditul prima casă cum mai este numit. Dar și la acesta trebuie avut grijă.

Este adevărat că munca nu a omorât pe nimeni însă dacă faci prea multe credite și îți iei prea multe joburi, jonglând mult mai multe ocupații este destul de greu să fii și taximetrist noaptea și bodyguard ziua, să fii și un tată bun pentru copii și soț bun pentru femeie. Ca să nu mai spun că dacă ajungi rupt de obosit acasă nici măcar nu-ți mai vine a face dragoste cu ființa care îți era odată dragă, dar pe care acum o vezi ca pe o persoană care trebuie să ia din sarcini. Și atunci, scuza-ți-mi vă rog expresia, ți-o va fute altul.

Tu nici nu ai să știi sau bănuiești.

Se poate și reciproca, dacă ea nu-ți dă pizdă, cauți în altă parte, și ea să nu afle deloc sau prea târziu, după ce aveți deja copii la școală într-o clasă înaintată la care nu-ți mai permiți un divorț. Și atunci viața devine un calvar.

Așa că satisface-ți-vă în primul rând nevoile de bază. Hrană, apă, sex, căldură, etc.

Dacă vrei un venit suplimentar îl poți câștiga și cu cap. Și să-ți echilibrezi perioadele de lucru cu cele de odihnă. Concedii, ș.a.m.d.

Munca excesivă conduce la depresie, ipotență, scăderea libidoului, boli, etc.

Muncește normal, alimentează-te normal. Lasă grijile deoparte.

Și…VINDE PRODUSE DE CARE NU MAI AI NEVOIE.

Pur și simplu poți avea obiecte prin casă pe care nu le-ai folosit niciodată și nu le vei folosi. Poți încerca să le vinzi pe Facebook Marketplace. Înscrie-te în grupuri de vânzări cumpărări și postează anunțul. Dacă prețul este rezonabil și nu este exorbitant, ve-i fi contactat. Poate fi o persoană din oraș la tine sau poate fi din alt oraș îndepărtat.

Dacă este din alt oraș poți împacheta obiectul și să-l trimiți prin poștă în sistem ramburs. Odată ce coletul v-a fi preluat de cel care l-a comandat, după un timp poștașul îți va aduce banii acasă. Așa ai scăpat de un lucru inutil pentru tine dar util pentru altă persoană și ai FĂCUT ROST DE NIȘTE BANI.

Aceștia îi poți folosi să-ți plătești datorii sau să-ți cumperi cele necesare traiului zilnic.

Nu fii un om rău cu familia ta. Fii flexibil, simte-le nevoile și acționează în cooncordanță.

Există multe persoane care au prin poduri tablouri vechi pe care nu le mai doresc. Sunt numeroase grupuri în care poți vinde tablouri. Unul este cel creat de mine și se numește Tablouri de Vânzare, îl găsești aici. Este un grup pe activ pe care se poate vinde și s-au efectuat deja multe vânzări chiar dacă grupul are doar 1400 membrii. De obicei cu cât grupul este mai mic cu atât șansele ca anunțul tău se fie văzut este mai mare. Și mă refer aici la durata de afișare pe wall.

Așa că, dacă ai cărți, obiecte vechi, tablouri vechi, diverse obiecte pe care nu le-ai folosit și nici nu ai degând, listează-le pe Marketplace. Vei obține o sumă de bani. Sumă care s-ar putea să-ți mai ușureze situația.