Unele persoane nu știu ce să facă și atunci cer sfat. Unele știu. Unele doar vor să audă și să li se confirme anumite lucruri pe care ei le doresc, le cred, și vor să le audă din gura altcuiva, neîndrăznind să le rostească nici măcar în minte.

Orice om are o anumită capacitate decizională. Unii au mai mult, unii mai puțin. Sau hai, cum să o numim, capacitate de a lua decizii în locul altuia, capacitatea de a se auto-conduce și conduce pe alții.

Atunci când lipsa de încredere în tine însuți lipsește, ceva nu este în regulă. Atunci ceri sfaturi de la alte persoane. Unele te pot îndruma greșit iar altele îți pot spune ceea ce vrei tu să auzi, adică îți pot gâdila urechile într-un mod plăcut, cum spunea neica Ion Luca Caragiale.

Este bine să te ghidezi după câteva lucruri de bază. Exsită legi, există codul civil, codul penal, există ghidul bunelor maniere, există cele 10 porunci. Acestea sunt liniile de bază între care se încadrează sau ar trebui să se încadreze orice comportament uman.

Trebuie să știi tu ce este bine și ce nu.

În afară de asta, oamenii nu sunt mașini. În cazul în care nu ești autist ai sentimente. Și atunci te ghidezi și după acestea, pentru că tu ești un om și nu o mașină care să funcționeze perfect pe un anumit traseu programat.

Nu toată lumea are capacitate de a decide în nume prorpiu. Unii prefer să ceară sfat pentru a avea pe cine da vina dacă treburile nu merg bine. Unii, liderii, șefii, sunt dispuși să-și asume ceea ce ei comandă, pentru că au încredere în propria judecată și fac ….”ceea ce le taie mintea și capul”.  Acest lucru presupune să-și asume greșelile și să și le recunoască atunci când o comit.

Persoanele slabe dau vina pe alții pentru că ei înșiși sunt prea slabi pentru a putea purta povara vinei unei eventuale greșeli. Și atunci au nevoie de cineva care să le spună ce să facă sau de cineva care să le gâdile urechile. Nu întotdeauna calea cea bună este calea cea ușoară.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank