Cred că timpul optim pentru a scrie un articol de blog este dimineața, după ce ai luat micul dejun și ai băut o cafea sau două. Atunci te poți concentra cel mai bine.

Depinde și de articol și despre ce vrei tu să scrii. Unii scriu multe articole informative, gen știri, despre care toți au auzit. Cred că aia e umplutură. Poate nu fi balast doar pentru cei care nu urmăresc știrile și doar blogul respectiv, adică blogul a cărora fani sunt. În rest, pe cine interesează opinia lor în timp ce tu o ai pe a ta, fermă, asupra unui subiect de la știri?

Revin la timpul din zi optim. Un mare scriitor, îmi scapă numele, se trezea dimineața pe la ora 5 și se așeza la masa de lucru și începea scrisul. Dimineața suntem cel mai productivi, asta se știe și o putem găsi chiar și în cărțile de self-help, dezvoltare personală, etc, pe care unii dau banii aiurea.

Noaptea este iarăși un timp prielnic pentru a scrie. Poți distinge în unele scrieri, dacă ai o atenție și ai citit mult, scrierile de noapte și cele de zi. Noaptea experimentezi altfel scrisul. Noaptea ai parte de liniștea nopții. Când toată lumea doarme, tu, scrii. Și o poți face al dracului de bine.

Timpul optim din zi pentru a scrie articole de blog mai poate fi când ești supus la presiuni psihice. Și nu glumesc. Poți transforma energia și nervul, într-un articol de toate frumusețea care să fie bine rakat pe motorul de căutare Google.

Dimineața să spunem că scrii mai lejer, și cam asta ar trebui să fie rutina. Adică dacă ești un scriitor, jurnalist, blogger, poet, de meserie te ocupi cu scrisul, este neapărat ca dimineața să scrii măcar o oră. Creierul îți este odihnit și este mai puțin predispus la greșeli de orice natură legată de scris.

Pentru scrierile creative este recomandat să scrii noaptea. Dacă lucrezi la o nuvelă de exemplu sau dacă vrei să impresionezi în mod plăcut și să aduci articolului o notă artistică, funny, umanistă, noaptea pe înserate sau chiar mult târziu în noapte este timpul cel mai bun, pentru a scrie.

Desigur, poți avea idei geniale, și din acest motiv trebuie să-ți iei notițe când ai vreo idee. Este păcat să le pierzi. Multe idei genial și mult material se pierde ne-notând imediat ce ai în minte. Unii pot scrie chiar în mintea lor materiale destul de lungi. Am scris în minte, cândva, un material undeva la 500 de cuvinte pe care l-am memorat până a doua zi. L-am depozitat într-un folder special al memoriei, nici eu nu știu cum am făcut, dar am reușit. Am făcut un experiment cu mine însumi.

Concluzie:

  1. Dimineața: scrisul de rutină…doar asta e meseria ta!
  2. Noaptea: nuvele și material creativ, liric, care pot fi și articole de blog mai cu impact la publicul de un anumit gen.
  3. Când ești supus la presiuni. Atunci ești ca o oală din aia care fierbe ciorba sub presiune, și scoate aburul din ea. Atunci răbufnești în scris, și o poți face genial. Mai ales dacă ai antrenament la scris și reușești să lași deoparte resentimentele și să transformi energia în chestii faine.
  4. Pe moment: scrii odată ce-ți vine ideea (noteaz-o undeva)

Bonus: poți scrie în memorie. Când ajungi la laptopuri și dispozitive să-ți publici articolele.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank