Am început să beau cafea încă de la liceu. Aveam un bar acolo aproape, cu terasă. Sunt vreo 20 de ani de atunci dar îl văd și acum cu ochiul minții ca pe un loc…o oază de liniște. Era frumos și barmanița de acolo făcea o cafea excelentă la ibric.

Acum parcă cu expresoarele acestea pe care le aveam nu mai iese cafeaua așa de bună, de gustoasă de aromată. Cea mai bună cafea am băut-o în armată. Aveam un magazin alimentar în apropierea unității și mai săream gardul să-mi cumpăr țigări sau de-ale gurii.

O dată mi-am cumpărat cafa pe care a măcinat-o pe loc. Mamăăă…ce aromă!!! Nu am mai băut de atunci cafea cu asemenea aromă care să te trezească și din morți. Personal dacă nu-mi beau cafeaua dimineața nu pot ieși la budă. Are efect digestiv deci.

Când am fost în Germania mi-am cumpărat Dailmayr. Am cumpărat mai multe pachete să am și pentru vecini și rude. O cafea excelentă. Din aceea beam și dimineața înainte de a merge la muncă. La ibric. E mai bună la ibric parcă decât la espressor. Și mai ales dacă e fiartă la foc mic iese…mmm…

O altă cafea de care am dat era Tchibo. Acum e destul de cunoscută însă eu abia o descopeream. E aromată. Și e foarte bună. Aveam o rețetă specială de preparare, încălzeam apa până la punctul de fierbere după care turnam apa fierbinte peste două lingurițe rase de cafea Tchibo. Wow ce aromă. Chestia este că după ce desigilezi pachetul trebuie să-l prinzi cu o clamă pentru a se păstra în timp aroma cât mai mult. Dacă vrei să cumperi Tchibo intră pe linkul acesta.

Am mai încercat și alte cafele. Unele sunt bune deși sunt ieftine, precum Nova Brasilia. Nu sunt însă așa bune precum cele de mai sus. Cum trebuie să fie o cafea pentru a fi bună? În primul rând trebuie să aibă o aromă intensă. Iar Tchibo are. Are și Dailmayr însă parcă e un pic prea prăjită pentru gustul meu.

Cafeaua are și multe proprietății. Datorită cofeinei pe care o conține poate calma durerile, are efect digestiv și antioxidant. Prin urmare chiar dacă nu ești băutor de cafea, o cură de o ceașcă de cafea dimineața, după micul dejun, băută cu un pahar cu apă ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Beți dimineața cafea? Ce cafea vă place?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank