Începe să-mi fie greață de articolele astea și de seria pe care o scriu. Totuși dacă am zis că o fac o fac. Zic că începe să-mi fie greață deoarece ori metodele pe care le descriu presupun foarte puțini bani, ori foarte mult timp de investit. Și atunci nimeni sau aproape nimeni nu mai aderă la ele. Poate doar dacă e foarte motivat. Și oricum automotivarea este greu să o menții pe perioade lungi și foarte lungi.

E mai relax, ca să spun așa, să-ți iei un job și să faci niște chestii pentru care la sfârșit de lună să primești bani. Așa că treaba aceasta nu e pentru oricine.

Astăzi o să scriu despre freelancing. O metodă de acâștiga bani despre care mai am două articole mai ample și bune. Articol 1, Articol 2.

Acolo am spus ce era mai important despre freelancing. Ar mai fi poate de spus faptul că până să ajungi să-ți creezi un profil tunat pe site-uri ca Upwork sau Freelancer durează. Și trebuie să te pricepi pe domeniul tău. Pentru că dacă nu ai reviewu-ri bune nu te mai angajează prea multă lume. Primul și în general primele review-uri de la clienți valorează aproape tot. De-asta nu aplica și nu efectua decât job-uri pe care ești sigur că poți să le duci la bun sfârșit cu bine.

Durează uneori luni de zile până să apuci să te angajeze cineva. Aș că trebuie să tot aplici. Și durează alte luni până să-ți construiești un profil bun cu review-uri bune….un profil credibil. Ideea este să nu renunți. Să tot încerci.

Spre exemplu eu mă pricep foarte bine la WordPress. Mă refer la partrea de administrare, instalare și setare plugin-uri și teme. Dar și la cPanel. Mai pe scurt la tot ce înseamnă un website pe WordPress complet pus la punct și care îndeplinește toate cerințele actuale. Așa că jobul meu a și apărut. În câteva ore a fost gata. Și a fost gata pe o sumă foarte mică. Pentru că nu umblam după sume la început ci după feedback pozitiv. Review-uri care să-mi mai aducă și alți clienți. Ceea ce îți recomand să faci și tu. Nu umbla la început după sume mari. Chiar și un job de 5 Eur e ok dacă îl faci perfect și primești un feedback pozitiv.

Când vine vorba despre freelancing domeniile în care poți activa sunt multe. Ideea e să te axezi pe unul singur și principal. Pentru că dacă fugi după mai multe o să fii văzut ca omul bun la toate de care nimeni nu are nevoie pentru că toate le face dar niciuna perfect.

Așa că dacă ești editor de videouri, copywriter, programator, designer, dacă le ai cu Photoshop-ul sau alte programe de editare photo, sau poate cu Excelul, încearcă să muncești în regim de freelancing. În timp, repet, în timp, poți câștiga cât nici nu ai visat. Dar, repet, cere foarte mult timp. Așa că dacă ești pregătit nu-mi rămâne decât să-ți doresc baftă și la cât mai multe joburi, și cât mai mulți bani.

Și nu uita să vizitezi articolele de pe blogul meu mai detaliate despre freelancing:

Cum să faci bai ca freelancer

Ce oportunități ai ca freelancer

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank