Multe persoane doresc să vândă diverse obiecte. De la mașini, la telefoane mobile, laptopuri, etc. Unele doresc să le vândă deoarece nu au bani și vor să facă rost rapid de niște bani. Altele doresc să facă profit, să facă un mod de viață din asta. În rândurile de mai jos vom vedea cum se poate vinde orice cât mai repede, atât pentru cei care vor să facă profit cât și pentru cei care doresc să facă rost de niște bani cât mai repede.

Cazul în care vrei să vinzi când ai rămas fără bani sau să scapi de niște obiecte în plus

În multe cazuri poți rămânea fără bani. Se poate întâmpla oricui. Și poate nu vrei să apelezi la rude, vecini sau prieteni. Sau poate nici nu ai la cine apela, așa că trebuie să vinzi să zicem, un obiect pe care îl deții. Poate fi o carte, un telefon, o mașină sau un PC. Cum faci să îl vinzi?…

În primul rând ar trebui să știi că pentru cel care vrei să ți-l cumpere ar trebui să fie o afacere bună. Adică clientul trebuie să primească produsul tău la un preț mai mic decât dacă l-ar fi luat din altă parte. În același timp produsul nu trebuie să aibă defecte majore care pun în pericol funcționalitate obictului. Să spunem că poți vinde un telefon și acesta poate avea o zgârietură sau două, însă trebuie să fie funcțional.

Sau hai să luăm ca exemplu un simplu laptop. Să zicem că bateria nu prea ține sau ține mai deloc însă trebuie ca acesta să se deschidă și să poți folosi softurile de pe el sau naviga pe net. Chiar dacă va trebui să-l țină tot timpul în priză, potențialul client se va folosi de el. Pentru că pe majoritatea persoanelor le interesează în primul rând funcționalitatea și apoi aspectul.

Marca pe care o vinzi este iarăși importantă atunci când vinzi. Vezi ca produsul tău să fie funcțional altfel nu-l pune la vânzare. Acest articol nu este însă despre etica vânzărilor ci despre cum să vinzi, și să o faci repede.

Majoritatea dintre voi aveți acces la net și măcar un smartphone. Așa că una dintre metodele testate este să pui un anunț pe net, chiar și pe Facebook Marketplace, să pui acolo denumirea obiectului, câteva detalii, prețul și numărul tău de telefon. Când va apărea vreun client interesat acesta te va contacta pe Facebook Mesenger. Cu cât prețul este mai mic față de un produs care este nou, cu atât șansele ca tu să vinzi sunt mai mari. Pe net găsești tot timpul tot felul de chilipiruri care nu au defecte, sunt doar desigilate. Poți pune obiectul pe care îl ai de vânzare nu doar pe Facebook ci și pe OLX sau alte site-uri de anunțuri.

Desigur există și posibilitatea de a întreba sau de a lansa zvonul că vinzi. Adică să vinzi offline. Clientul îl vei găsi atunci din auzite și nu pe net. Oricum pe net șansele ca tu să vinzi sunt mult mai mari deoarece există grupuri cu zeci de mii de potențiali clienți. Și nu doar atât, există sute de grupuri de vânzări. Înmulțind zecile de mii cu sutele de grupuri de vânzări este aproape imposibil să nu vinzi produsul tău atât timp cât acesta are un preț decent. Și încă ceva. Atunci când vrei să pui un preț unui obiect, fie el telefon, laptop, carte, sau orice obiect o mai fi, vezi și alte anunțuri și cu cât se vând acestea și încearcă să te aliniezi, să aliniezi prețul, în așa fel încât să nu fie mai mare decât alte obiecte de același fel care se vând pe net dar nici mai mic. Sau cel puțin să nu difere prea mult.

Cazul în care vrei să fi vânzător profesionist și să faci bani din asta

În cazul în care vrei să te întreții din comerț și vânzări, lucrurile stau ceva mai diferit. Aici trebuie să vinzi pe profit. Pentru asta trebuie să cumperi chilipiruri, de la alții care vând urgent pentru că au nevoie de bani, și să vinzi mai scump. Tu beneficiind de adaosul comercial. Poți face acest lucru ocazional sau poți face o profesie din asta.

În cazul în care vrei să faci o profesie din a cumpăra și a vinde ar trebui să știi că este o profesie frumoasă dar și grea pentru că lucrezi cu oamenii. Pot apărea neințelegeri sau se poate ca clientul să fie dezamăgit și să-ți facă reclamă negativă.

Pentru a te apuca să faci bani serioși din vânzări ideal ar fi ca să-ți deschizi o firmă sau un PFA și să fii pregătit să fii și înjurat, pentru că vor fi cazuri când chiar vei fi. În același timp vei aduce și multe bucurii clienților și vei primi și mulțumiri și cuvinte de laudă.

Toată lumea știe ce face un comerciant. El cumpără mai ieftin și vinde mai scump, adăugând un adaos comercial produsului. Așa funcționează comerțul de când lumea. Cumperi mai ieftin și vinzi mai scump. Plăcerea când primești banii pe produs este mare, și este posibil ca odată ce comerțul ți-a intrat în sânge să te țină virusul acesta toată viața.

Acum depinde de tine de unde găsești produse mai ieftine pe care să le vinzi la un preț normal pentru piața de desfacere. În general acestea se află în depozite angro, de mărfuri sau pot fi produse ale unor producător unici – artizani care se pot cere, și tu să satisfaci cererea. Să nu uităm nici de artă și comerțul cu aceasta la casele de licitații. Obiectele de valoare precum tablouri de la pictori cunoscuți și recunoscuți ca importanți pot fi cumpărate pe nimic și vândute pe prețuri exorbitante.

Însă nu vorbim aici în acest articol doar despre genul acesta de comerț. Aici vorbim despre comerțul normal, fie el cu electronice, haine, sau ce se mai comercializează. De la alimente la obiecte de lux poți vinde cam orice. Poți deschide un magazin online în care să vinzi, chiar dacă există deja multe pe piață întotdeauna este loc pentru ceva nou. Sau poți găsi un spațiu comercial, un loc în care clienții să vină să cumpere de la tine. Ideal ar fi să fie o zonă circulată prin care trece multă lume.

Orice te-ai hotărât să vinzi, sper ca articolul să fi fost util pentru tine și să-ți fi adus informații noi sau să-ți fi reamnintit cel puțin câteva chestii de bază, esențiale în a vinde un obiect, fie că doar vrei să scapi de el sau să faci bani urgent, fie că vrei să intrii în afaceri, precum afacerile care presupun vânzarea de obiecte.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.