Mai întâi de a-mi citi articolul, vă rog să citiți această poezie reprezentativă, scrisă de poetul Grigore Vieru. După care, dacă vi se pare potrivit, să lăsați un comentariu.
Sunt naţionalist

Şi cerul de ametist.
Ca rezumat,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Graiul mi-i sfânt –
În viaţa mea
El nu este un simplu turist,
E chiar Patria.
Într-un cuvânt,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Urăsc pe mancurt.
Mi-i dragă doina
Prin care exist.
Nu mă târâi slugarnic.
Pe scurt,
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Hora nu vreau
Să o schimb
Pe cazacioc ori pe twist.
Port suferinţa de neam
Ca pe un nimb.
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Afirm că-i prea mult
Verde-n drapel,
Avem un drapel
Prea materialist.
Mai aşterneţi nişte
Cer visător peste el.
Sunt na-ţi-o-na-list!
Da, nesocotesc tigvele seci
Care vor să mă cârmuie
Ca artist.
Mai trag cu ochiul
La istoria noastră. Deci
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
N-am vrut să mă însoţesc
Cu Satan
N-am prăjit creieri umani
Pe unt poliţist.
Omeneşte întreb:
De ce am murit în Afganistan?!
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Vremea în care trăim
E tot mai isterică,
Îmi vine să urlu
În muzeul satului
Cu profil ateist:
„Scoateţi
Mitraliera
Din biserică!”
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Te întreb pe tine,
Binevoitorule,
Care-ai adus tutunul şi pesticidele:
Ce ai cu surorile noastre
Din câmpul cel trist –
Ai primit vreun ordin cumva,
Ţi-a ordonat cineva: ucide-le?!
Sunt na-ţi-o-na-list!

Da,
Sunt contra
Plevei migratoare
Care se crede
Un dar minunat.
Sunt contra să prăsiţi la noi
Uzina de calculatoare –
N-am ce să număr, tovarăşi,
Aproape totul
Mi s-a luat

Da,
Aproape totul
Mi s-a răpit.
La curgerea Prutului meu
Nu pot nici măcar să asist.
Totuşi
Viaţa mi-i dragă,
Merg spre dânsa grăbit.
Sunt na-ţi-o-na-list!”

Cu riscul de a-mi pierde prietenii și cititorii țin să-i iau apărarea acestei femei pe nume Șoșoacă.

Nu respectă regulile? Despre postarea pe Facebook a Dianei publicația Capital spune că poate fi probă pentru polițiști pentru faptul că nu respectă regulile. Adică, în pula mea, dacă vreau să îl iau în brațe pe fratemiu sau pe sormea de ziua mea sau la o petrecere, sau așa, pur și simplu, pentru contact uman, trebuiesc arestat?!…

Da-ți-vă dracu!

Iau apărarea acestei femei pe nume Șoșoacă Diana. Tind să sugerez a i se studia trecutul, nu doar ceea ce apare la TV. Femeia aceasta a avut o viață grea, foarte grea. Nu pot să spun cum a ajuns la putere, pe ce val sau cai s-a urcat dar cert este faptul că este o femeie inteligentă, o româncă adevărată.

AUR și Diana sunt un pas, un pas înainte spre ceea ce ar trebui să fie țara aceasta. O țară liberă să-și ia în brațe rudele și semenii.

Nu suntem un neam conduși de tot felul de nații care au venit la conducerea țării și a diversor instituții care să se lase călcat în picioare.

Țin să iau apărarea AUR și a acestei femei pe nume Diana Șoșoacă pentru că ei sunt un pas. Un prim pas înainte.

Nu spun că trebuie puși la conducere sau că vor fi. Dar cum am mai spus și într-o postare anterioară, sunt un element extrem de important acerst partid extrem. Nu mă interesează că sunt extremiști. Nu sunt extremiști.

Sunt naționaliști. Iar despre naționalism se poate vorbi mult. Uneori fără a ajunge la o concluzie clară asupra a ceea ce definește acest cuvânt. Numai și numai dacă le-ai trăit și ai fost pus în ipostaze care presupun ați apăra țara, compatrioții, atunci poți știi că naționalism nu e un cuvânt=extremism. Naționalismul este un sentiment profund față de patrie și compatrioți. Poate unul dintre cele mai faine. Este dragostea de țară și de oamenii care o populează. De aceeași etnie. Nu poți spune că e rău să-ți iubești vecinii, și întregul neam vorbitor de aceeași limbă.

Dacă este vinovată de ceva Diana, este vinovată de faptul că iubește România. Și iubește și pe cei care nu o înțeleg încă. Pe cei care o denigrează și o atacă direct sau indirect prin articole de presă.

În cele mai grele momente, în momentele de război, soldatul român și-a făcut datoria. A luptat până la moarte pentru un pământ. O glie. Pentru neamul lui. Pentru urmașii lui.

A luptat și nu a ezitat nicio clipă. A luptat iar uneori a sângerat și a stropit acest pământ pe care noi românii ne aflăm, cu sânge. Un lichid despre care tu știi că e roșu și ți se face rău dacă îl vezi. Ei bine, luptătorii din trecut aveau puterea de a trece peste toate barierele psihologice și fizice pentru a-și apăra țara și rudele.

Oare câte persoane la vârste considerate adulte mai pot fi trimise în caz de război (așa cum îl știm sau îl știam în Afganistan sau Irak) să ia gâtul dușmanului, fără ezitare, pentru a-și apăra fratele, mama și sora, atunci când viața și demnitatea acestora pot fi puse în pericol.

Prea puține. Astăzi găsim doar pufuleți cu haine care miroase a Lenor și părul pufos ca niște pudei.

Dar știu că sunt și există și tineri și copii adevărați care iubesc cu adevăr patria. Știu că tineri visează încă la unire. La unirea Moldovei cu România. Știu!

Știu că multor tineri le place drapelul. Roșu, Galben și Albastru și ar muri pentru el dacă ar fi nevoie. Pentru că drapelul româniei nu este acel obiect din pânză. Drapelul sunt rudele noastre, oamenii la care ținem. Vor să ne lase fără asta?

Pentru ași apăra rudele, țara și prietenii, eu, AUR, Șoșoacă Diana, și multe alte persoane la o adică, și doar în care ni s-ar face acelaș lucru fără să fi provocat noi, vor băga cuțitul în gât dușmanului, fără ezitare. Vor trage glonț după glonț dacă țara va cere să fie apărată. Fără milă vom ataca dacă vom fi atacați!

Istoria spune că nu suntem un neam care să caute conflicte. Dar dacă suntem atacați ripostăm direct, sigur, și fără milă! Pentru tată, pentru mamă.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.