Lumea merge la vot. Cei mai mulți din cei care votează cred că președintele face și drege. Că taie și spânzură. Că face legi și le anulează. Că mărește salariile sau le micșorează. Că mărește sau micșorează pensii. Sau poate face și autostrăzi sau poate alte fapte de vitejie.

Știu că poate fi o postare idioată aceasta pe care o scriu.

Dar știu că sunt mulți care cred că președintele odată ales schimbă, dacă se poate tot în bine.

Domnilor, cu riscul a părea idiot (pentru că știu că mulți deja cunoașteți atribuțiile unui președinte de țară), vă spun…atribuțiile președintelui sunt limitate. În primul rând el reprezintă țara în relațiile externe și interne. Merge la întruniri. Și încă un lucru foarte important, este comandantul suprem al armatei.

ATRIBUȚIILE PREȘEDINTELUI ȚĂRII

Ca să ne meargă bine în țară nu doar președintele trebuie să fie unul ok, unul iubit de popor. Trebuie să ne dăm toți interesul. De la cel mai mic până la cel mai mare. Să avem valori și principii care de cele mai multe ori coincid cu cele creștine sau militare. Muncă! La fel cum au făcut nemții după cel de-al doilea război mondial când erau pur și simplu devastați. Muncă! Ordine! Disciplină! Și din nou muncă, și dacă se poate și în echipă. O gândire comună spre binele național și un tot cât se poate de unitar!

Și iar muncă!

Și când spun muncă nu mă refer neaparat la munca de jos. Și la munca de jos. Dar și la munca intelectuală sau de orice tip. Să ne facem treaba atât noi ca cetățeni de rând dar cei aleși, guvernul.

Este destul de evident că trebuie să ne schimbăm viziunea în ceea ne privește și în ceea ce privește relația noastră cu comunitatea din care facem parte, EU.

Sunt multe chestii bune care s-ar putea face în țară. Eradicarea sărăciei prin crearea de locuri de muncă suplimentare. Desigur sunt mulți care nu vor să muncească. Sau muncesc o perioadă și nu le mai place. Apoi schimbă și tot așa mai departe. Eradicarea lenei. Încurajarea celor cu aptitudini speciale în dezvoltarea lor și folosirea spre binele, interesul și progresul țării.

Poate sună un pic a dictatură. Dar din moment ce noi toți ca români vrem să ne construim o românie frumoasă, nu cred că o vom percepe așa. Personal cred că se poate acest lucru.

Știu, e posibil ca postarea aceasta să pară puțin idioată și gândurile unui copil naiv care nu știe pe ce lume trăiește și nici nu vrea să afle.

Totuși. Se poate.

Dacă nemții și alte popoare au putut noi de ce nu am putea fi un stat respectat care să găsim forță de muncă ieftină? În felul acesta ar avea de câștigat atât cei care vin și prestează aici cât și noi. Și ultima idee și în primul rând…de ce să nu avem salarii mari și servicii de calitate? De ce să nu avem concepte sănătoase legate de bani și economisire.

Concepte sănătoase legate de relațiile cu instituțiile. Servicii de calitate în care cetățeanul să fie mulțumit. De ce nu am putea fi eficinenți? Ce ne lipsește?

Unii ar spune că multe. Dar vă mai spun una și apoi vă las. Ford a cerut inginerilor să-i să construiască un motor cu patru cilindrii. Aceștia au spus că este imposibil. A revenit peste un an să vadă dacă s-a mai făcut ceva. Nimic. Toți inginerii au fost de comun acord că e imposibil. Ford le-a spus în felul următor: nu mă interesează că este imposibil, voi îl construiți. Și în cele din urmă s-a construit.

Cu bine!