Cutreierând internetul fireşte că dai peste reclame cu tot felul de aplicații. Când am văzut prima oară reclame cu Blinkist nu i-am dat nicio şansă. Mi-am zis că e încă o aplicație cu cărți scrise de tot felul de autori care încearcă să pătrundă pe această piață.

În urmă cu câteva zile mi-am zis totuşi să o încerc să văd despre ce e vorba. Tot într-o reclamă am dat peste ea. Zis şi făcut. Trecând peste partea cu download şi testare am găsit aplicația cu foarte multe cărți pe care le căutam de mult timp. Fie nu îmi permiteam să le cumpăr fie le consideram prea lungi să le mai citesc în anii ăştia contemporani în care nu mai avem timp niciodată.

Blinkist rezolvă aceste două probleme. Cu un singur abonament poți citi titluri pe care le vroiai demult la prețul unui singur abonament care nu mi se pare scump. Le poți citi în cinci sau zece minute pentru că defapt este un rezumat al cărții. Este extrasă esența cărții în doar câteva pagini de smartphone, pagini care sunt în medie unsprezece la număr.

În plus le poți şi asculta pentru că fiecare carte este şi în format audio. Singurul dezavantaj este că toate cărțile sunt în limba engleză sau germană. Dar nu cred că asta poate fi un impediment major, mai ales dacă ştii engleza sau poate eşti deja obişnuit să citeşti în engleză.

Prețul abonamentului lunar este de 59,99 RON pe lună. Este prețul a două cărți bune. Cu acest preț cumperi o mulțime de titluri din care poți alege să citeşti. Şi pe care le poți citi în doar câteva minute sau le poți asculta.

Recomand cu drag această aplicație şi mi se pare o idee bună care va exista mult timp în App Store şi care îşi va găsi mulți fani, pe lăngă cei existenți deja. Unul din ei este subsemnatul.