Am terminat astăzi de citit romanul Demonii scris de Dostoievski. E un roman greu, cu multe ițe, și cu multe întâmplări triste, și parcă citindul participi și tu la nefericirea personajelor de acolo.

Este o lectură autoimpusă. Am mai citit opere de a lui Dostoievski printre care Frații Kamarazov, Idiotul și altele. Toate sunt pline de tragism. Poate și din acest motiv mi se pare că, romanele lui nu sunt pentru oricine.

Personal mi se pare că romanul despre care am discutat astăzi poate fi un triller sau un film de groază înspre triller, cu scene tensionate, cu crime, cu tensiuni psihice și dureri fizice. Din acest motiv zic că nu e o lectură ușoară, un roman care să te relaxeze ci care mai degrabă să te pună pe gânduri, să te facă puți mai paranoic.

Nu pot povesti romanul pentru că are 650 de pagini, și dacă aș începe să-i fac un rezumat ar trebui să-l și termin, ori un rezumat sau o recenzie la un asemenea autor cu greutate și la așa carte ar fi nu doar nu o naivitate din partea mea dar ar depăși și lungimea unui articol standard pe care îl scriu aici pe blog.

Tragism, atât pot spune despre acest roman, ca părere personală. Dacă doriți și voi să-l citiți îl găsiți aici pe eMAG.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank