…și când spun altfel mă refer la mediul pe care scriu, adică nu pe PC. Am trecut astăzi pe la un market să-mi cumpăr țigări și am dat cu ochii de un caiet, liniat, de limba română. Această postare este scrisă inițial pe caiet și apoi transcrisă, aici, pe blog. Am scris-o pe bancheta din spate a mașinii lui taicămiu, în timp ce mă întorceam de la cumpărături.

Cum nu aveam nici un pix care să scrie Ok mi-am cumpărat și un pix, pe lângă caiet. Este un pix cu gel, care scrie la fel cam cum scriau stilourile de pe vremea când mergeam eu la școală. Adică lasă cam același gen de urmă pe hârtie, și zgârie ușor, ca un stilou chinezesc, de pe vremuri.

Este un pix marca Pensan. Nu cunosc mărcile astea noi dar presupun că nu este ceva pretențios totuși de calitate. Mi-am cumpărat astea două cu gândul de a-mi mai scrie postările și offline, pentru a nu sta tot timpul cu ochii în monitor, și pentru plăcerea personală de a scrie pe hârtie, și oricând, chiar dacă nu am baterie la PC sau telefon. E un mod convenabil de a scrie. Mai ales că dacă îmi vine vreo idee de articol pot să o scriu pe loc, fără a mai aștepta acele 15 secunde până se deschide laptopul și îl pot folosi.

Caietul este de la Herlitz. Am impresia că marca asta o foloseam și la liceu, pe vremea când făceam liceul. Nu scriu frumos de loc de mână și nici nu am vreun interes în asta, deși nu e nimic rău în a scrie frumos, însă nu mi se potrivește. În felul acesta, cine va da peste caietul cu articole nu va înțelege nimic din ce scriu și va fi obligat să mă citească pe blog. Nu aș vrea ca postările scrise pe acest caiet să ajungă în mâinile altcuiva înainte de a ajunge pe blog la mine și a fi citite de către cititorii mei. Scriind neinteligibil cred că eventualul intrus al caietului va renunța repede neînțelegând mai nimic.

Caligrafia este deși oribilă plăcută mie. Este un scris tehnic, cu caractere tehnice, literele sunt despărțite, și tehnice, nelegate una de alta decât foarte rar. Am adoptat scrisul tehnic prin liceu, cam prin clasa a X-a. L-am văzut la un prof de-al meu și mi-a plăcut. Mi s-a părut mai potrivit pentru mine și pentru faptul că eram la un profil tehnic și anume Electronică și automatizări.

Probabil voi mai scrie așa pe caiet când nu am la dispoziție altă metodă, ca acum când telefonul îmi este la încărcat și sunt în mașină, neavând nici laptopul, și îmi vine poftă să scriu. Mă aflu pe bancheta din spate a mașinii tatălui meu care tocmai ce m-a numit cu cuvântul „handicapat”. Funny 🙂 nu 😂


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.