Nu știu de ce, deși am Kindle și pot găsi pe net cam orice vreau și pune pe Kindle să citesc, nu mă pot opri din cumpărat cărți fizice. Poate e o nostalgie a tinereții și copilăriei când citeam de rupeam și nu găseam decât cărți fizice. Lumea a evoluat foarte mult de atunci și până acum.

Am cumpărat două cărți de filosofie scrise de unul dintre cei mai de seamă filosofi români, Cioran. Am cumpărat Pe culmile disperării și Ispita de a exista de pe eMAG.

Nu sunt foarte groase ceea ce mă încântă, nu prea am citit filosofie până acum, mai mult așa în mare, cărțile sunt formate din scurte eseuri, ceea ce iarăși mă încântă pentru că pot trage o concluzie și pot face un sumar mental mai ușor fiecărui capitol-eseu.

Ceea ce poate știți poate nu știți despre filosofie este faptul că nu este nici știință nici artă ci o combinație între cele două, cel puțin așa am învățat dintr-un manual de filosofie. Nu ni s-a predat la școală dar mi-a căzut pe mână unul și l-am citit.

Am mai citit ceva de Liiceanu, Ușa interzisă, carte scrisă tot de un filosof român dar nu cred că e o cartea chiar filosofică ci este mai mult un jurnal de idei.

Vă recomand și vouă ca printre alte genuri de lecturi, pe lângă literatură motivațională, self-help, sau cărțile de educație financiară și dezvoltare personală care sunt citite în aceste timpuri, să citiți și ceva cărți de filosofie. Ați citit până acum acest gen de cărți?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank