La început, acum mulți ani în urmă, am auzit de problemele cu Roșia Montană de la TV și de la hipsterii locali care mai trăgeau iarbă și drăcii.

Era un fel de patriotism din ăsta vocal, dar dacă îi puneai efectiv să muncească în interesul comunității nu ar fi făcut-o, ăia de erau deranjați.

Și nici nu și-ar fi pierdut un an din viață în armată fără plată, ca mine, să muncească și să facă instrucție pentru ca să servească patria. Un an zi și noapte la dispoziția țării. Știu mulți care au tras în piept armata clasându-se și mituind.

Aveam să văd la TV despre toată povestea de la Roșia Montană și cum ăia vor să ne transforme zona aia într-un lac uriaș de cianură. Firește, nu eram de acord, dar nu am epatat pozând în activist. Am ținut pentru mine nemulțumirea.

Local vorbind, apa din zona mea din râuri și de la fântâni este toată murdară de la fosele pensiunilor a căror patroni pur și simplu nu le pasă și deversează rahatul și fosele în apă, contaminând în felul ăsta fântânile.

Apa de la fântâna din care scoteam apă eu și tata și bunica și străbunicul și stră-străbunicul astăzi este imposibil de băut chiar și fiartă pentru că am dus-o la analize și au zis că este contaminată și nu poate fi băută nici fiartă. Totul pentru că, cu câteva sute de metrii mai la deal există fose care se scurg în râulețul de pe lângă fântână și care ajunge prin pânza freatică în fântână.

Am câștigat acest proces cu străinii dar există mulți români puri care poluează zonele care au mai rămas curate, apele și izvoarele și care defrișează păduri pentru cash.

Faptul că prețul acțiunilor sau ceva de genul a crescut nu știu ce poate să însemne. Se fac probabil manevre iar noi, oamenii de rând suntem victimele rețelelor mafiote, pentru că partidele politice și statul este corupt. Sistemul este corupt, și tronează legea junglei pentru cei mai mulți sau toți dintre noi.

Dar nah, noi,ca țară,  am câștigat procesul de la Roșia Montană.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank