Am un sentiment aparte când mai moare câte un sportiv de top de tânăr, un sentiment de părere de rău. Am o simpatie aparte față de această tagmă pentru că și eu am fost și știu că nu e deloc ușor ca sportiv la un anumit nivel.

George Peterson, câștigător în 2019 al concursului Arnold Classic, avea doar treizeci și șapte de ani când a murit. Era culturist de performanță. Un sport pe care l-am practicat de tânăr. La sală încă mai merg dar nu pentru impresiona prin mușchi ci pentru că simt nevoia. Mi-a intrat în sânge cum s-ar spune.

Acum mă gândesc că am avut noroc că am renunțat la sport. Renunțat poate nu e cuvântul potrivit, am fost nevoit să renunț. Asta pentru că nu am avut sală de culturism unde am fost înrolat de tânăr în armată. Era obligatoriu pe atunci iar dacă nu te prezentai să-ți faci datoria către țară nu era bine deloc. Erai obligat de lege. Am fost obligat la fel ca mulți alți tineri de vârsta mea de pe atunci să facem armata.

Neavând sală mai făceam flotări și cardio. Oricum făceam instrucție și făceam destulă mișcare. Însă nu aveam gantere, haltere și aparatele necesare. Nu am avut continuitate față de acest sport și ușor-ușor mi-am găsit un serviciu și nu am mai avut timp. Visam să fiu campion. La fel ca George Peterson sau Arnold. Ăștia erau idolii noștrii pe atunci și cu ăștia aveam postere pe pereții sălilor, unele improvizate.

Poate din disperarea de a ajunge la un nivel mai sus aș fi consumat steroizi și tot felul de substanțe care m-ar fi băgat în sicriu înainte de vreme. Sănătatea este fragilă și viața la fel. Oricine poate fi devorat de boală. Nu zic că Peterson a consumat steroizi sau alte prostii care l-au dus la groapă. Însă la o asemenea performanță și la un asemenea corp cum avea el se presupune că ai stresat organismul mult, mult de tot.

Acum gândind retrospectiv după această veste pe care am aflat-o cu întârziere, de șapte zile, îmi mulțumesc că nu am făcut culturism decât de întreținere, mai mult cardio. Îmi mulțumesc că nu am băgat tot felul de porcării în mine. Îmi mulțumesc că am ficatul sănătos și sunt în parametrii normali la capitolul sănătate.

Se câștigă bani e drept din sportul de performanță. Și mulți nu o fac pentru bani cât pentru titluri. Titluri care aduc tot bani, că până la urmă despre asta e vorba.

blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank