Una dintre cărțile pe care sunt bucuros că le-am citit şi le am în palmares este Company of One de Paul Jervis.

Titlul este destul sugestiv pentru conținutul cărții. Cartea se învârte în jurul ideii de venit intenționat limitat. Adică proprietarul afacerii nu vrea să aibă un venit mai mare de 500.000 $. În loc să alergi după profituri uriașe mai bine îți limitezi afacerea și ai timp și pentru tine și familie. Compania despre care vorbește Paul are un singur angajat care execută toate sarcinile specifice și anume proprietarul companiei. Acesta este și patron și angajat. El este șeful și în același timp el este și angajatul care le face pe toate. Jarvis spune că acesta este viitorul în economie.

O companie este diferită de o afacere sau un freelancer. Un freelancer lucrează la un proiect și după ce îl termină și încasează banii trece la următorul proiect. O companie în schimb dezvoltă un produs sau câteva și le vinde. Din moment ce este Of One, tu vei fi cel carevei face munca în toate departamentele.

Încă o idee interesantă din carte se referă la faptul că nu trebuie neaparat să renunți la job-ul tău actual. Poți fonda și activa în companie în timpul liber de după job. Autorul oferă destul de multe exemple în care diferite personae au început să muncească pentru propriul brand în timpul liber până au primit din ce în ce mai multe comenzi. Moment în care renunțatul la locul de muncă a venit ca de la sine, pentru a avea timp să își onoreze comenzile.

Cum am spus și mai sus idea principal din carte este că CEO-ul companiei poate câștiga mai mult dar își limitează în mod inteționat suma pe care o câștigă pentru a avea timp să se bucure de viață și familie.

Comandă cartea pe eMAG aici.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank