7 Tool-uri care te pot ajuta direct sau indirect în blogging

Cineva m-a învățat odată că dacă faci un lucru să-l faci cât de bine poți. În cariera de blogger îți vor fi utile câteva unelte care te pot ajuta mai mult sau mai puțin direct în munca ta, pentru ca aceasta să fie cât mai bine și mai eficient făcută. Mai jos enumăr câteva pe care le-am testat și le-am folosit sau încă le folosesc.

1.Clear Focus

Tehnica Pomodoro este o tehnică de productivitate care presupune munca în reprize de câte 25 minute urmate de 5 minute de pauză. (în care poți bea un pahar cu apă, mânca un măr sau fuma o țigară). După astfel de 4 sesiuni de muncă pauza crește la 20 de minute. Aplicația permite organizarea timpului folosindu-se de această tehnică. Vei fi notificat de fiecare dată când se termină o sesiune de lucru și începe o pauză, sau când începe o sesiune de lucru. Aplicația permite și ajustarea perioadelor de muncă-pauză și eliminarea surselor de distragere a atenției prin oprirea de notificări. Chiar acum când scriu acest articol folosesc aplicația Clear Focus.

2.BeFuncky

Este un website cu care poți edita fotografii online. Funcțiile cele mai utile de pe acest website sunt: redimensionarea imaginii (atât în mărime ca pixeli cât și MB) și decuparea. Poți salva imaginile în formate ca JPG sau PNG. Pentru a folosi aplicația trebuie să ai un flash player instalat.

3.Polishmywriting

Dacă ai un blog în limba engleză îți va fi util un tool de proofreading. Polishmywriting îți va arăta ce greșeli ai făcut și unde să corectezi. Desigur mi sunt și alte tool-uri pentru verificarea corectitudini textului (Gramarly), însă acesta îl găsesc cel mai bun.

4.Typing.com

De-asemeni, dacă vei avea sau ai deja un blog în limba engleză îți va fi util să tastezi corect și cât mai repede. Typing.com te învață pas cu pas metodele corecte de scriere la tastatură. Din păcate, este disponibil doar scrisul fără diacritice. Însă cum am mai spus, dacă scrii în limba engleză sau, în limba română dar fără diacritice, această aplicație este potrivită pentru tine.

5.Cash Income&Tip Tracking

Dacă vrei să ții evidența banilor pe care îi câștigi din blog/bloguri sau din freelancing îți va fi utilă o aplicație care să țină evidența doar a veniturilor. Cash Income Tracker este o astfel de aplicație. Poți vedea veniturile obținute pe zile/săptămâni/luni/ani și pe surse de venit. Din păcate este disponibilă doar pe dispozitivele Apple.

Dacă vrei o aplicație android bună pentru a ține evidența veniturilor și a cheltuielilor CashControl este una dintre ele.

6.Wunderlist

Desigur, ca blogger, vei avea nevoie de o listă to-do. Această poate fi pe un carnețel sau poți folosi o aplicație. Wunderlist este o aplicație cross-platform și cea mai bună după pe care am folosit-o și încă o folosesc. Este disponibilă pe dispozitivele ce rulează Android, iOS, Windows sau pe Web.

7. Duolingo

Ca freelancer sau blogger pe extern va fi nevoie să cunoști limba engleză. Duolingo este cea mai bună aplicație din această categorie. Chiar dacă știi deja să vorbești, să scrii și să citești în limba engleză, nu strică niciodată să reîmprospătezi cunoștințele.

Tu ce tool-uri folosești pentru a-ți face munca de blogger mai bine și eficient?

2018-03-13T19:59:13+00:0014 martie 2018|Blogging|

Un comentariu

  1. Malin 14 martie 2018 at 9:32 - Reply

    Wunderlist folosesc si eu. E misto. In rest niciuna din cele enumerate nu ma pasioneaza sau intereseaza. Pentru corectura folosesc Grammarly.

Lasă un commentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.