De obicei nu acordăm atenție sănătății noastre până nu ne îmbolnăvim. Adesea oamenii apreciază sănătatea atunci când nu o mai au. Mai jos am făcut o listă cu cinci sfaturi de care să ții cont pentru o sănătate mai bună.

#1 Renunță la obiceiurile nesănătoase

Fie că este mâncare tip junk food, alcool sau țigări, redu cantitatea pe care o comsumi sau renunță de tot la ele. Există o sumedenie de alimente naturale şi sănătoase care pot fi la fel de gustoase. Fumatul excesiv este o sinucidere lentă. Alcoolul la fel. Şi nu au ajutat pe nimeni pe termen lung. Dimpotrivă, fac rău distrugând organismul şi creierul.

Da, acestea nu sunt singurele obiceiuri nesănătoase. Lipsa de somn sau mesele neregulate intră şi ele tot la această categorie.

#2 Fă mişcare

Nu fii leneş când vine vorba de a-ți exersa muşchii corpului. Sunt o mulțime de aplicații care te pot ajuta prin programe de gimnastică special concepute. Nu trebuie decât să le descarci şi să le foloseşti. Dacă nu îți surâde ideea cu aplicați poți încerca fotbal, tenis, ciclism, înot sau pur şi simplu alergare. Fie ea pe bandă sau în aer liber.

#3 În schimb institue obiceiuri sănătoase

Nu este îndeajuns să renunți la obiceiurile nesănătoase. Va trebui să le înlocuieşti cu altele sănătoase. Bea apă sau sucuri naturale măcar 2 l pe zi şi mănâncă fructe. Consumă alimente sănătoase şi gustoase în acelaşi timp. Cele mai bune sunt şi cele mai ieftine şi se pot găsi la tarabe în piață sau chiar în livada ta de acasă.

Dormi îndeajuns şi trezeşte-te devreme. Între 7 şi 9 ore de somn sunt suficiente.

#4 Vizite la medic regulat

Mergi la medicul tău regulat pentru controale de rutină. Nu aştepta să te îmbolnăveşti pentru a face asta. Dacă simți orice durere suspectă programează-ți o vizită la medic din timp. Nu aştepta prea mult. Fă un obicei din a-ți controla sănătatea. Măcar de două ori pe an.

#5 Păstrează-ți mintea ocupată

La fel cum exersezi muşchii corpului e bine să-ți exersezi şi creierul. Există o sumedenie de jocuri pentru a-ți păstra mintea ocupată precum şahul sau alte jocuri de masă. Alte opțiuni pot fi sudoku sau rebusuri. Nu este foarte important cum îți ții mintea ocupată. Important este să o faci. Desigur îți poți ține mintea ocupată şi făcând ceva util precum învățarea unei limbi străine sau unor noi skil-uri.

Ține cont de aceste sfaturi şi ia ceea ce ți se potriveşte din ele. Astfel sănătatea ta va fi una de invidiat şi te vei bucura mai mult de viață.