Nu trebuie să fii un fotograf profesionist pentru a face fotografii extraordinare cu mâncarea la restaurant sau în altă împrejurare. Fie că vrei să-ți surprinzi audiența de pe instagram au să îți îmbogățeti blogul cu câteva imagini frumoase cu delicatese mai jos sunt câteva tips de care te pot ajuta.

#1 Calitatea camerei

În primul rând nu trebuie să ai o cameră foarte profesională și scumpă pentru a face fotografii bune cu mâncăruri. O cameră DSLR la un preț decent îți poate oferi rezultate bune. Chiar și camera de la un iPhone poate face miracole în nișa aceasta dacă știi cum să o folosești în mod corect. Nu e trebuie să cheltui mii de dolari pe o cameră profesională. În altă ordine de idei este important să ai lumină bună. Cu cât este mai bună lumina cu atât va fi mai bună și fotografia. Dacă folosești camera unui telefon nu utiliza flash-ul built-in, nu este eficient. În schimb folosește lumina naturală, dacă nu o ai folosește surse externe de iluminat pe care le poți găsi și sub 400 RON.

#2 Trepiede

Trepiedele sunt și ele niște unelte care te pot ajuta în fotografiile cu mâncăruri. Fotografierea cu camera în mână poate avea ca efect acel blur de la tremurat. Pentrua evita asta montează camera pe un trepied.  Acest lucru va păstra camera stabilă și vei obține fotografii de o calitate mai bună. În afară de asta, trepiedele nu sunt foarte scumpe și le poți găsi și sub 80 de RON.

#3 Fundalul

Fundalul este important în fotografia ta așa că asigură-te că arată bine. Pentru a face ca fotografia ta să arate bine folosește o culoare de fundal care să fie în contrast cu culoarea mâncării. Poți face asta punând o față de masă potrivită. Vezi ca restul fundalului să nu fie aglomerat. Înlătură orice distrage atenția de la mâncare. Poți folosi tacâmuri și farfurii dar vezi să nu supraaglomerezi.

#4 Găsește unghiul potrivit

În fotografiile cu mâncăruri unghiul contează foarte mult. Schimbarea unghiului poate îmbunătăți fotografia foarte mult, poate transforma un simplu castron cu mâncare într-o operă de artă. Poți fotografia de deasupra sau dintr-un unghi mai scăzut în funcție de tipul de mâncare. Experimetează cu unghiurile și încearcă unghiuri diferite pentru a descoperi care merge cel mai bine. Odată ce ai găsit unghiul potrivit rotește camera împrejur și fă cât mai multe fotografii. După ce ai terminat ștergele pe cele care nu-ți plac și lasă-le doar pe cele mai bune.

#5 Calitatea mâncării

Pentru ca fotografia să arate bine mâncarea trebuie și ea să arate bine așa că vezi ca mâncarea să fie proaspătă. Nu lăsa mâncarea să aștepte prea mult din moment ce nu va arăta mereu proaspătă și bine pentru foarte mult timp. Lucrează rapid pentru a captura prospețimea mâncării și ingredientelor la timp. Nu verifica fotografiile pe care l-ai făcut până nu ai terminat sesiunea foto pentru a evita ca mâncarea să nu mai arate proaspătă.