5 sfaturi pentru a fi un artist de succes

Arta vine din interiorul unei persoane și este o modalitate prin care persoana în cauză se exprimă. Aceste lucruri îl fac artist. Oricum, a fi un artist de succes presupune mai mult decât a crea artă. Presupune responsabilitate, a face lucrurile la timp și marketing corespunzător. Pentru a te ajuta am scris aceste cinci sfaturi despre cum să fi un artist de succes.

#1 Aranjează-ți spațiul de lucru

Spațiul în care lucrezi ca artist este foarte important în procesul de creație. Mai mult decât atât, trebuie să-ți creezi un spațiu de lucru care se potriveşte nevoilor personale şi preferințelor tale. Spațiul tău de lucru trebuie să te motiveze şi să te inspire, aşa că asigură-te că introduci în el lucrări de artă care îți plac. Vezi cât spațiu de lucru ai nevoie. Organizează-l în aşa fel încât acesta să nu fie nici prea mic dar nici prea mare pentru ce ai nevoie. Este important ca spațiul în care creezi să fie destinat doar acestui lucru şi pentru nimic altceva. Utilizează o parte din atelierul tău ca spațiu de expoziție pentru lucrările proaspăt terminate. Văzându-şi propriile lucrări deseori îi motivează pe artişti să creeze mai mult.

#2 Fii organizat

Acest lucru poate fi dificil deoarece de obicei cei mai creativi oameni sunt şi cei mai dezorganizați. Asta vine în mod natural şi din cauza asta majoritatea spațiilor de lucru ale artiştiloarată aglomerate şi dezorganizate. Oricum cu cât vei fi mai organizat cu atât vei fi şi mai productiv. Asta nu înseamnă că trebuie să ai chiar toate la locul lor dar este bine să ai echipamentul şi materialele la îndemână pentru atunci când te svei smți inspirat. Odată ce ai un moment de inspirație trebuie să te poți exprima imediat. Dacă trebuie să cauți întâi echipamentul poți avea neşansa să-ți pierzi ideea sau starea şi în felul acesta poți pierde o eventuală capodoperă.

#3 Lumina

Lumina este factorul cheie al oricărui atelier. Cu cât spațiul în care lucrezi este mai bine luminat cu atât te vei putea concentra mai bine la munca ta. Cel mai bine este ca lumina să fie naturală dar poți include şi lumină artificială pe timpul orelor de noapte. Să nu uităm că mulți artişti importanți lucrau şi noaptea (Michelangelo, Van Gogh sau Constantin Bălaşa la noi). Oricum ar fi, evită spațiile întunecoase şi în felul acesta vei fi mai productiv. O iluminare corespunzătoare îți va îmbunătăți starea de spirit şi astfel vei fi mai fericit când vei termina munca şj vei părăsi atelierul.

#4 Exprimă-te liber

A fi un artist de succes presupune a te exprima în felul tău unic şi original. Copierea altor stiluri pur şi simplu nu funcționează. Exprimă-ți ideile şi sentimentele în felul în care îți place. Respectă-ți ideile şi adu-le la viață, pune-le pe pânză sau alt suport. Nu lăsa pe nimeni să-ți spună cum să-ți creezi propriile lucrări de artă.

#5 Câştigă bani din lucrările tale

Nu poți fi un artist de succes fără să câştigi şi ceva bani din asta. Pentru a-ți vinde lucrările trebuie întâi să te decizicum le vinzi online sau în magazinele specializate şi să le marchetezi corespunzător. Creează-ți o pagină pe una dintre cele mai populare rețele de socializare şi distribuie fotografii cu lucrările tale persoanelor care sunt interesate de arta.

Adăugat de | 2017-12-21T10:57:40+00:00 21 decembrie 2017|Tips|

Lasă un comentariu