Pentru a vinde fotografii trebuie să știi unde să le vinzi și cum să le faci îndeajuns de bune să fie vândute. Pentru ca o fotografie să merite a fi cumpărată trebuie să fie calitativă atât din punct de vedere tehnic cât şi din punct de vedere al creativității. Mai jos sunt cinci sfaturi despre cum să creezi fotografie care să se vândă bine.
#1 Lumina
Primul lucru care afectează calitatea fotografiei în rău sau în bine este lumina. Lumina pe parcursul şedințelor foto nu o afectează doar din punct de vedere tehnic ci (în mod indirect) afectează şi creativitatea. În primul rând, pentru ca aparatul tău foto să ofere cele mai bune rezultate (care să fie precise şi focusate) trebuie să ai o bună sursă de lumină. Cea mai bună lumină a fost şi este lumina naturală pentru că face fotografiile să arate profesional şi de calitate. Pentru a obține rezultate bune acordă atenție perioadei din zi în care faci fotografiile. Dimineața se obțin cele mai bune rezultate. Un studio cu lumină artificială poate fi o alternativă bună. Dar asigură-te că poziționezi lumina în așa fel încât să ai niște umbre bune. Pentru o mai bună exprimare în fotografiile te poți juca cu umbrele și luminile până obții o tentă interesantă.
#2 Spune o poveste cu fotografia ta
Fotografiile care spun o poveste sunt adesea cele mai vândute sau cele care vând cel mai mult în cazul unui produs sau serviciu. Asta înseamnă că fotografia ta trebuie să fie capabilă să facă privitorul să gândească despre ceea ce vede mai mult de două secunde. Alege subiecte interesante pentru a obține atenția privitorului și fii sigur că fotografia nu este dezordonată. Distragerea atenției în cadru mută punctul de interes de pe subiect, ceea ce scade calitatea fotografiei. Încearcă să păstrezi fundalul cât mai ordonat pentru ca punctul de interes să fie pe subiectul principal.
#3 Experimentează cu perspectiva
Perspectiva de la nivelul ochilor nu va vinde întotdeauna cel mai bine. Încearcă să experimentezi poziționând camera în unghiuri diferite. Fotografiază de jos, de sus sau dintr-o parte. Perspectivele diferite pot face ca subiectul să pară mai interesant și artistic iar fotografia să fie una originală.
#4 Găsește o nișă
Vezi ce îți place să fotografiezi mai mult și ține-te de asta. Consecvența este o chestie importantă și te ajută la portofoliu. Un portofoliu cu o tema specifică arată mult mai bine. Un portofoliu cu imagini total diferite în schimb arată aglomerat și murdar. De exemplu, dacă te ocupi de portrete, nu poți pune în portofoliu fotografii cu păduri sau apus de soare.
#5 Editarea
Ultima dar nu cea din urmă este editarea. Post editarea este menită să aducă câteva schimbări care pot face fotografia mai interesantă și plăcută pentru potențialii cumpărători. Utilizează editorul tău foto pentru a face fotografia mai interesantă și artistică. Oricum ar fi, nu abuza de filtre și efecte în așa fel încît să faci fotografia să pară artificială. Cel mai recomandat program pentru editare este Lightroom.
Comenteaza