Multe persoane îşi încep ziua cu o cafea şi o țigară. Aşa se simt ei bine. Pe termen lung însă poate afecta starea generală de sănătate. În unele cazuri te poate da peste cap complet.

Iată 5 ritualuri matinale cu care să îți începi ziua:

#1 Faci patul

După ce sună alarma la telefon şi o opreşti, te ridici imediat din pat şi aranjezi patul. Să fie drept, curat şi frumos. Îți garantez că te vei simți mai bine toată ziua. Când vei merge la odihnă seara, de-abia vei aştepta să te pui în el. Şi îți va fi mai plăcut.

#2 Mergi la baie

Vrei nu vrei, pentru majoritatea dintre noi este un lucru pe care oricum îl fac din necesitate.

#3 Te speli pe față şi pe dinți

De preferat cu apă rece. Eu personal nu pot munci ziua dacă nu m-am spălat pe față. Spălatul pe dinți îl mai pot înlocui cu o gumă de mestecat. Dar fără să mă spăl pe față cu apă rece nu pot.

#4 Aeriseşte dormitorul

Nu vrei ca peste zi să se păstreze mirosul greoi. Aşa că poți aerisi 5-10 minute camera, chiar şi iarna.

#5 Înviorare

Fiecare cât îi permite timpul. De la 5  flotări se poate ajumge şi la 30 de minute de alergare.

#6 Micul dejun

Un ceai e musai. Poate fi ceai negru sau verde. Poate şi cu puțină lămâie şi puțin zahăr. Dimineața organismul uman are nevoie de zahăr pentru a-şi reface energia pierdută în timpul somnului. Şi pentru a începe ziua. E ok dacă bei şi o cafea. Însă poți încerca să mai variezi meniul şi să renunți o perioadă la cafea. Pe lângă ceai poți mânca nişte pâine cu avocado sau ceva fructe dulci.

Încearcă acestea. Nu neapărat în ordinea aceasta. Şi vei vedea că după 2-3 săptămâni deja vei începe să te simți altfel, mult mai bine.

Şi nu uita să te odihneşti măcar 7 ore pe noapte. Nu e nimic dacă mergi la somn cu jumătate de oră mai devreme. Şi trezeşte-te devreme (de exemplu ora 5). Este o vorbă, cine se trezeşte de dimineață departe ajunge.

Succes!