În zilele noastre o fotografie sau o imagine contează foarte mult. Ca blogger, vei avea nevoie de fotografii pentru pentru a le posta în cooncordanță cu topicul articolului. Dacă vrei să respecți drepturile de autor și să fii un blogger profesionist, va trebuie să folosești imagini într-un mod corespunzător. Aici nu merge faza “am găsit o imagine drăguță pe net”.

Întrebarea este: “unde găsesc imagini”? Ei bine, sunt câteva site-uri de unde le poți cumpăra, cum ar fi Shutterstock, cu fotografii profesionale. Dar vestea bună este că există o grămadă de website-uri care oferă imagini foarte bune și gratuit. Mai jos am făcut o listă cu 5 dintre ele.

1.Pixabay – Este poate cel mai cunoscut website cu imagini gratuite. Și nu numai. Aici poți găsi și imagini vectoriale gratuite sau clipuri. Acest website acoperă o sumedenie de nișe. De-asemeni Pixabay oferă posibilitatea de a deveni contributor și de a câștiga astfel bani din donații. Tot ce trebuie să faci pentru a deveni un Pixabayer este să încarci conținut și să introduci adresa de email a contului tău de PayPal. Pe Pixabay te poți înscrie chiar și cu contul de Facebook.

2. Pexels– este un alt website foarte cunoscut cu imagini gratuite pe care le poți downloada. Pexels nu conține decât imagini dar sunt o sumedenie și sunt foarte bune. Și pe Pexels poți deveni contributor.

3. Unsplash– și pe acest website vei găsi imagini de calitate diferite de cele menționate mai sus. Te poți înscrie pe site via Facebook și poți deveni și aici contributor.

4. Library of congress – aici găsești imagini gratuite vintage. Dacă ești un fan al fotografiilor clasice acest website este pentru tine.

5. Splitshire – este un website cu imagini și videori unice. Multe dintre resursele de aici sunt mai artistice decât pe alte website-uri de acest gen. Dacă te-ai plictisit de alte website-uri poți încerca Splitshare.

Voi de pe ce site-uri vă luați imaginile?