Am citit mult în ultima perioadă cărți din diferite categorii. Mai jos sunt 5 titluri pe care le-am citit cu entuziasm anul trecut și vreau să vi le împărtășesc și vouă.

Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga – Haruki Murakami

Murakami este un scriitor care și-a descoperit vocația relativ târziu în viață. Înainte de a fi scriitor a avut un restaurant cu care se ocupa. La un momentdat i-a venit să scrie o nuvelă, a scris-o, a avut succes cu ea și de atunci tot scrie cu succes. Există și un film ecranizat după o carte de-a lui. În carte vorbește și despre provocările ca scriitor și alergător, pentru că îi place și acest lucru. Găsiți cartea aici.

Comportament Inadecvat – Richard H. Thaler

O carte care a câștigat premiul Nobel pentru economie și care este dedicată mai mult celor care au legătură cu acest domeniu. Însă cartea se adresează și publicului larg deoarece are și chestii care pot fi înțelese de acesta.  Thaler a reușit să facă ca un fel de revoluție în domeniul economiei cu această carte. Merită citită. O găsiți aici.

Povestea târfelor mele triste – Gabriel Garcia Marquez

Toată lumea știe că Gabriel Garcia Marquez a câștigat premiul Nobel pentru literatură. Și nu degeaba după părerea mea. Nu am citit cartea cu care a câștigat acest premiu dar am citit titlul de mai sus și cartea te captivează efectiv și nu te lasă să o lași jos din mână până nu o termini. De-altfel nu este prea mare și o poți termina de citit repede. Cartea o găsiți aici.

Company of One: de ce vor revoluționa piața afacerile mici – Paul Jarvis

Autorul a lucrat într-o companie cu mulți angajați când, la un momentdat, fiind pasionat de artă și având tot mai multe comenzi, a decis să-și dea demisia și să înființeze el însuși compania lui, dar nu așa oricum, ci administrată doar de el și de familia lui.

Cartea ne lămurește de ce trebuie să-ți setezi o limită a câștigurilor și a dezvoltării. Practic ne spune că o anumită sumă este înde-ajuns pentru a trăi fericiți și a avea grijă și de noi.

Unele companii formate dintr-un om sau câțiva membrii de familie și-au setat praguri până la care să crească și nu vor mai mult pentru că asta le-ar aduce griji în plus. Găsiți carte AICI.

Adolescentul – Feodor Mihailovici Dostoievski

Din categoria beletristică și literatură grea ultimul dar nu cel din urmă este romanul Adolescentul pe care l-am citit, care este un roman greu dar și interesant.

În mare este despre un tânăr care vrea să câștige respectul tatălui său într-o epocă în care lucrurile erau diferite și se confruntă cu chestiile mizere ale oamenilor mari. Carte o găsiți aici.

La categoria cărți găsiți și rezumatele lor mai în detaliu.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank