În blogging, la început, avem nevoie de doar câteva pluginuri esențiale. Cu timpul s-ar putea să mai ai nevoie de câteva în plus. În cele ce urmează o să-ți prezint câteva plugin-uri WordPress care ți-ar putea fi de folos.
#1 Re-add text underline and justify
WordPress a dezactivat mai demult din dashboard-ul de editare a textului opțiunea pentru subliniere text. Ori sunt eu un nostalgic ori opțiunea era și este încă utilă. În special pentru a sublinia link-uri, lucru pe care am observat că foarte mulți bloggeri (mai ales din afară) încă îl fac.
Pluginul Re-add text underline and justify va readuce în dashboard opțiunea de subliniere a textului. Am observat, la momentul la care scriu acest articol, că pluginul este updatat și compatibil cu ultimele versiuni de WordPress. Plus că are 40.000 de instalări active. Ceea ce este iarăși un…plus.
#2 Quick Adsense
Google Adsense este un serviciu marca Google prin care poți câștiga bani din afișarea de reclame Google pe blogul tău. Pentru a fi plătit, vizitatorul trebuie să dea click pe reclamă. Reclamele sunt targetate. Dacă, de exemplu, acesta a căutat pe Google, excursii în Europa, Google AdSense va afișa pe blogul tău reclame ce au legătură cu asta. Și pe care este cel mai posibil să dea click.
Citesc tot felul de articole și recomandări din străinătate sau de la noi care blamează AdSense. Marii bloggeri nu-l folosesc, nu-l recomandă, bla bla bla… Până una alta Google AdSense a fost și rămâne o modalitate simplă de a câștiga un ban cinstit din munca ta de blogger. Iar dacă îl folosești e alegerea ta.
Cu AdSense poți câștiga bani, fie ei mai mulți sa mai puțini. Și am observat că și bloguri vizitate și bune de la noi îl folosesc.
Quick Adsense este cel mai bun plugin WordPress (destinat AdSense) care te ajută să integrezi reclame Google în postările tale. Va trebui să instalezi pluginul și să copiezi codul reclamei (se presupune că ai fost deja acceptat în programul Google Adsense) în câmpul dedicat al pluginului.
Poți afișa reclame la începutul articolului, la mijloc, la final sau combinații dintre acestea trei locații.
#3 Redirect 404 Error Page to Homepage
E inevitabil, dacă faci blogging de mult timp, să te faci pe blog cu erori 404. Adică articole sau pagini inexistente, dar pe care cândva le-ai avut, iar Google le-a indexat. Dacă acestea există pe blogul tău, Google te poate taxa prin scăderea PageRank-ului. Ceea ce nu este tocmai bine dacă vrei să ai mulți vizitatori, mulți cititori. Erorile 404 sunt rele în SEO, asta e clar.
Acest plugin trimite vizitatorii care accesează articole sau pagini de-ale tale inexistente (pe care poate le-ai șters) către pagina principală. Către Homepage. Acest lucru nu va face decât să-ți îmbunătățească vizibilitatea în Google. Pluginul este updatat și compatibil cu ultimele versiuni de WordPress.
#4 Really Simple SSL
HTTPS nu mai este ceva nou. Site-urile care afișează https sunt dotate cu un certificat SSL. Dacă observi, pe toate site-urile și blogurile importante vei vedea că adresa URL că începe cu https://
Google a făcut ceva schimbări în algoritmi așa că dacă vrei să ții pasul trebuie să ai certificat SSL. Dacă nu ai, pagerank-ul blogului tău va avea de suferit.
Ok. Ce trebuie să faci ca să-l ai și tu? Sunt multe firme de hosting care îl oferă gratuit, chiar dacă de pe un IP comun, dar îl oferă. Dacă nu, îl poți comanda de pe un site care îl oferă contra cost.
Cu plugin-ul Really simple SSL nu ai nevoie decât de un certificat SSL iar pluginul, odată instalat, va face toate setările automat. Nu-ți rămâne decât să actualizezi Webmaster Tools și Google Analytics.
#5 Regenerate Thumbnails
Imaginile mari și foarte mari pe care le încarci pe blog pot să încetinească mult viteza de încărcare a website-ului. În afară de asta, imaginile mari consumă spațiul de stocare limitat atribuit de firma de hosting.
Acest plugin va micșora imaginile iar blogul tău se va încărca mai repede. Și nu va trebui să faci upgrade la planul de hosting prea curând. Are peste un milion de descărcări la momentul acesta și este updatat de curând.
Toate pluginurile pe care le-am enumerat sunt gratuite. Voi ce pluginuri utile folosiți?
Comenteaza