A face economii nu este un lucru tocmai ușor și este la îndemâna oricui. Nu este nici greu însă. Și doar făcând economii reușești să ai o situație materială bună. Sau cel puțin la început, până îți faci o situație, trebuie să faci economii. Nu o poate face altcineva în locul tău.

Vedem că există o strategie financiară în toate marile companii care presupun reducerea costurilor și creșterea profitului. La fel este și în celulele sociale. Făcând economii, refolosind cât mai multe din ce ai folosit, reușești. Iată mai jos câteva metode pentru a face economii.

1# Stinge lumina și scoate aparatele din priză de fiecare dată când pleci de acasă

Și de fiecare dată când nu le folosești. După ce ai părăsit o cameră vei stinge lumina pentru a nu consuma curent care nu doar că-ți va lua din portofel dar va fi și un rău făcut societății, ecosistemului, deoarece curentul electric generat aduce odată cu sine deșeuri. La fel fă cu orice aparat electrocasnic sau încărcătoarele de la telefon.

#2 Mănâncă tot din farfurie

Multe dintre alimente se aruncă în zilele noastre, chiar dacă de cele mai multe ori sunt proaspete, doar pentru că nu le-am consumat la acea masă. Nu se face așa. Ți-ai pus în farfurie mănânci tot. Spre exemplu pe vremuri se obișnuia să se mănânce și măduva din oasele de la friptură.

Pur și simplu se băga limba acolo și se sugea măduva din oasele fripturii. În felul acesta nu se risipea nimic. La mere spre exemplu nu se aruncau decât cele mai subțire ciocane, consumându-se cât mai mult dintr-un măr.

Nu cumpăra multă mâncare care să se strice în frigider, cumpărăr în așa fel încât să fie totul cât mai proaspăt și să risipești cât mai puțin, să nu arunci deloc. Pâinea uscată sau care nu se consumă la o masă în niciun caz nu va fi aruncată, ea va fi făcută pesmeți, se va usca, folosindu-se ulterior la alte combinate alimentare.

#3 Nu cumpăra des haine

Nu doar că nu este ecologic ci te și arde la buzunar. Când se strică o haină sau o șosetă coase-o tu sau du-o la un croitor dacă este mai scumpă și nu o arunca. Eu am pe mine acum un tricou din 2010, și nici măcar nu l-am luat nou atunci ci l-am cumpărat la mâna a doua. Fiecărui om îi place o haină nouă, însă vei vedea că și hainele vechi au farmecul lor, te vei atașa emoțional de ele și îți va veni greu să te desparți de ele odată ce ți-ai instituit obiceiul.

#4 Fă duș cât mai repede

Nu trebuie să stai nici 15 minute sub duș. Poți sta 5 minute însă să te speli repede și bine. Apa este o resusrsă care costă foarte mult, la fel și căldura. 5 minute este înde-ajuns pentru a face duș dacă știi cum să profiți de acea apă cât mai mult. Să te speli energic și peste tot, și într-un timp cât mai scurt.

#5 Nu arunca pet-urile și recipientele

Nu arunca sticlele sau pet-urile de la apă minerală, sucuri, siropuri, și nici borcanele. Du-le la reciclare! Mai nou și la noi s-au introdus în supermarket-uri aparate pentru reciclare care te recompensează prin bonuri valorice pentru acestea. În cazul în care nu le duci acolo poate le găsești tu o utilitate. Spre exemplu le poți folosi pentru dulcețuri și gemuri iar recipientele din sticlă pentru siropuri.

Pe final

Veți vedea că urmând toate aceste sfaturi o sumă considerabilă de bani va rămânea în portofelul vostru, veți fi mult mai înstăriți și vă veți simți mai împliniți. Pentru că este în firea omului să fie econom.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank