În Google Play și App Store au apărut aplicații de tot felul. Unele sunt de umplutură, altele sunt chiar utile. Dintre acestea utile am testat câteva, cu succes, din categoria sănătate sau care au legătură cu aceasta. Nu este un kit chiar complet și lista se poate completa. Acestea sunt:

1.Sleep Cycle alarm clock

Este o aplicație care monitorizează somnul pe baza mișcărilor și sunetului din timpul somnului tău. Te trezește exact atunci când organismul tău este pregătit de deșteptare într-un interval orar ales de tine. Te vei trezi mai ușor și mai odihnit. Această aplicație necesită ca telefonul să fie conectat tot timpul la o sursă de alimentare pe parcursul utilizării.

Își face treaba pe baza unui microfon build-in sau pe folosindu-se de accelerometru telefonului. Oferă și statistici cu calitatea somnului de-alungul nopții.

Download: Android, iOS

 

 

 

2.Muzică relaxantă: sună pentru somn

Poate vrei să dormi și nu reușești. Cu această aplicație de la Dream_Studio îți va fi mai ușor. Are un design plăcut, simplu și mai multe teme muzicale pe care le poți ajusta. Sunete adiționale de păsări, greier, ploaie și altele. Poți seta peste cât timp să se oprească, în funcție de peste cam cât timp apreciezi tu că o să adormi.

De-asemeni poți regla intesnitatea pe fiecare sunet în parte. Este foarte faină.

Download: Android

3.Sworkit

Dacă vrei să dormi bine va trebui ca în timpul zilei să faci mișcare. Fie și 10 sau 5 minute, în special dimineața, face minuni. Te vei simți în formă pe tot parcursul zile iar seara destul de obosit încât să adormi.

Sworkit are mai multe tipuri de programe de antrenament. Eu folosesc Cardio pe 5 sau 10 minute.

Download: Android, iOS

4.În formă în 30 de zile

Dacă vrei să fi în formă, să ai o postură corectă în mers sau când șezi pe scaun, această aplicație este numai bună pentru tine. Este gratuită și vine cu mai multe grade de dificultate. Eu am ales cel mediu, și la momentul la care scriu acest articol sunt în ziua 14.

Aplicația oferă un program de antrenament cu trainer digital automat ce vorbește limba română. Cred că îți va plăcea. Oferă și zile de pauză, în care nu te antrenezi – zile de refacere.

Poți continua cu aplicația chiar dacă termini cele 30 de zile de antrenament. Astfel îți vei păstra fcondiția fizică cât timp o vei folosi.

Download: Android

5.Remente – Self Improvement

Am încercat-o cu succes și este o aplicație chiar faină. Bine, acum poate nu vei îndeplini chiar toate goals-urile pe care ți le propui. Deși nu este deloc imposibil. Sau poate pentru cei mai de modă veche este prea high-tech să umblii la viața ta cu ajutorul unei aplicații. Dar eu zic că rezultatele contează, și nu neapărat mijloacele, mai ales că criteriul digital nu este unul neortodox.

Am introdus-o pe aceasta din urmă în listă deoarece cred că, pentru o sănătate bună, este important și să fim fericiți, să ne simțim bine pe toate planurile.

Download: Andoid, iOS

Voi ce aplicații faine care pot îmbunătății sau menține sănătatea cunoașteți?