Una dintre greşelile făcute de blogerii începători este faptul că nu folosesc încă de la început un serviciu prin care cititorul se poate înscrie la un newsletter pe care să-l primească prin email. Trebuie să începi să-ți construieşti lista de emailuri chiar de la început. Prin email ții legătura cu cititorii iar un email este mult mai importantdecât un Tweet, o postare pe Facebook sau chiar o postare pe blog. De ce? Simplu, toată lumea îşi citeşte emailurile.

Dacă de exemplu ai o carte în format PDF pe care vrei să o vinzi cu 2 Euro, şi ai 100.000 de adrese de email iar din cei 100.000 chiar şi 1.000 se decid să o cumpere, ai câştigat 2.000 Euro. Sau dacă promovezi un produs de 100 Euro prin afiliere şi ai comision 25%, la 1.000 abonați care cumpără produsul ai un câştig de 2.500 Euro.

Pe blogurile din afară aşa funcționează toată treaba. Acolo se învârt uneori sume mult mai mari decât cele menționate mai sus, iar pentru blogurile cu vechime şi cu foarte mulți subscriberi sumele sunt imense dacă este să ne raportăm la venitul din România.

Am observat că şi la noi a început să se practice abonarea prin email  în diferite modalitați (ex. la sfârşitul articolului, widget sau pop-up) şi cu diferite servicii.

Mai jos am să enumăr 3 servicii de Email Subscription pe care le-am testat sau folosit de-alungul timpului. Iată care sunt:

1. Feedburner

Acesta a fost foarte mult timp baza oricărui blogger, fie că era începător, mediu, sau avansat. Unii, deşi vechi şi ne update-at de mult timp, încă îl mai folosesc. Oferă posibilitatea vizitatorului să se aboneze la articolele tale şi să le primească direct pe email. Este gratuit indiferent de numărul de subscriberi sau de numărul de site-uri pentru care îl foloseşti.  Este uşor de setat şi oferă şi un cod pentru formular de înscriere (pe care îl poți integra în orice pagină sau postare) şi link pentru formularul de înscriere de pe site-ul serviciului.

Adresele de email le poți exporta oricând doreşti să treci la alt serviciu de abonare prin email.

Îl poți folosi cu pluginuri ca Elegant Subscription Popup (care afişează un formular de înscriere popup) sau WP Subscribe care afişează un widget.

2. Mailchimp

Este un alt serviciu de email subscription şi poate cel mai folosit. Este foarte versatil, oferă numeroase template-uri pentru diverse tipuri de email. Poți customiza foarte uşor template-ul email-ului şi poate fi folosit pentru tot felul de campanii, inclusiv feed-ul cu postările tale.

Este gratuit doar până la 2500 de subscriberi. După depăşirea acestui prag se plăteşte un abonament 10$/ lună sau 199$/lună, în funcție de pachetul ales.

Oferă şi statistici.

Pluginuri pe care le poți folosi pentru a integra Mailchimp în WordPress sunt Sumo, Mailchimp for WordPress , OptinMonster sau altele.

3. Aweber

Poți încerca Aweber timp de 30 de zile gratuit.  Este un serviciu de email subscribtion cu plată, prețul pachetului de Start (până la 500 de subscriberi) fiind 19$ pe lună. Este cel mai popular serviciu din categoria din care face parte. Cei de la Aweber oferă şi suport tehnic de calitate prin email, chat şi telefon.

Are atât o mare varietate de tool-uri şi template-uri de email gata construite, cât şi posibilitatea de a vedea statistici detaliate.

Plugin-uri cu care poți integra Aweber în WordPress sunt Aweber Web Form Plugin sau Simple Aweber Optin Widget.

Voi ce serviciu de Email Subscription folosiți sau ați încerca?

 

 

Castiga bani cu Daedalus