Dacă data trecută când am vorbit despre cărți am vorbit despre Cel mai bogat om din Babilon și despre Cel mai vestit vânzător din lume, de această dată o să vorbesc mai pe larg despre acestea dar o să și mai adaug una.

Le consider cele mai bune atât ca lectură, adică ușor de parcurs, ușor de digerat și de tras concluzii din ele, cât și ca educative, căci până la urmă despre aceasta este vorba. Și să nu uită că, cele mai bune sfaturi despre orice lucru le dau chiar aceia care nu sunt în poziția despre care vorbes sau care vor să fie. Așa ca exemplu negativ aș da doar pe Robert Kiyosaky și am să vă spunși de ce într-o postare viitoare. Oricum el îți vorbește din perspectiva omului cu bani. Ori practicienii sunt buni la practică și teoreticienii la teorie.

Și mai era o vorba: nu accepta sfaturi despre cum să ajungi bogat de la oamenii bogați sau ceva asemănător, adică de la oamenii îmbrăcați în costum și cravată. Pentru că niciun prieten, nicio rudă și niciun dușman nu-și dorește să fii mai bun decât el. Inclusiv eu, doresc să te depășesc.

Scopul declarat al acestui articol este de a face trafic pe blog și de a contribui societății care m-a educat, educație de care sunt mândru și față de care mă simt recunoscător. Și din acest motiv doresc să dau ceva înapoi.

Așadar:

#1 Cel mai bogat om din Babilon

Dacă nu ai citi cartea ți-o recomand. O găsești aici pe Emag sau aici pe Elefant de vânzare. Nu e foarte scumpă. E tipărită, nu e în format electronic și este o adevărată comoară la casa omului. Și toate astea pentru că are un principiu de bază și foarte simplu pentru a ajunge cel mai bogat. Dar pe cât este de simplu pe atâtea de mulți nu-l vor băga în seamă considerându-l prea simplu ca să ajungi bogat. Principiul o să-l găsiți în carte și este la fel de simplu precum 2+2=4.

În afară de asta te învață și cum să scapi de datorii într-un mod matematic și în același timp să acumulezi bogății.

#2 Cel mai vestit vânzător din lume

Este o carte mai mult sentimentală și se bazează pe puterea subconștientului. Aici înveți atât despre faptul că averea și bogăția dusă la maximum este nimic dacă nu ai suflet cât și despre faptul că pentru a fi cel mai bun (cel mai bogat) este nevoie de un suflet bun dus până la extrema sa cea bună.

Cartea o găsești aici de vânzare.

#3 Secretul minții de milionar

M-aș fi rezumat doar la primele două dacă cea de-a treia nu mi-ar fi spus ceva anume. Și anume faptul că trebui să mai citeși, să mai și călătoreșit, să te mai și distrezi , să mai și studiezi pe lângă faptul că încerci să ajungi bogat. Și oarecum e o carte șmecheră care te învață trucuri și șmecherii despre asta. O găsești aici pe Emag.

Pe final

Nu consider în mod neapărat că toate cărțile de educație financiară te ajută. Le-am selectat pe cele trei pe baza faptului că autorii primilor doi nu erau foarte bogați. Deci erau mentori spirituali și finaciari adevărați. Acesta este punctul meu de vedere când vorbesc despre mentori financiari. Una dintre condițiile de bază este să nu fie bogați. Pare ciudat, știu. Însă doar aceștia își doresc să fii tu ceea ce ei nu au putut fii, la fel precum un taătă își dorește ca un fiu să fie ceea ce el nu a reușit sau nu a putut fi. Și acești oameni chiar te pot învața lucruri bune.

Cât privește cea de-a treia, este scrisă de un autor care el însuși se declară bogat. Asta nu m-a deranjat pentru că, cum am spus și în rândurile de mai sus, este foarte important să citești mult, să călătorești singur, să studiezi, or chiar aceste lucruri le recomandă autorul într-o anumită proporție, lucru care m-a făcut să v-o recomand și vouă.

Citește toate aceste cărți, mai ales pe primele două pentru că sunt lecturi simple și ușor de asimilat. Nu vei avea decât de câștigat înzecit prețul lor și dacă nu cumva chiar înmiit. O spun din experiență. Și eu nu port costum ci hanorac și mă îmbrac sport.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank