Acest scriitor rus a lăsat în urma lui o operă impresionantă care are și astăzi impact asupra lumii la mai bine de 100 de ani de la moartea lui.

Dostoievski s-a inspirat din pătura de jos și din înalta societate, având legături în ambele. S-a inspirat din viața sa și din relațiile mai mult sau mai puțin personale pe care le-a avut cu puținii săi prieteni sau cunoștințe, dar mai cu seamă din l-au stimulat pentru a scrie, relațiile cu iubirile din viața sa.

A iubit cu patimă, a fost iubit sau nu, însă a continuat să scrie opere cu fervoare și cum numai el putea. Dintre operele care l-au consacrat am putea numi: Demonii, Adolescentul, Idiotul, Amintiri din casa morților sau Frații Karamazov.

În această postare vom vorbi despre 3 romane și anume Idiotul, Adolescentul și Demonii.

Idiotul este povestea unui prinț rus bolnav de epilepsie și care revine de la tratamente dintr-o țară îndepărtată. Se îndrăgostește și trăiește niște aventuri în Rusia natală.

Este pus în valoarea aici farmecul vieții ruse de odinioară, și prin relatările sale parcă și o putem vedea. Prin felul în care a scris idiotul Dostoievski zugrăvește o imagine clară a sentimentelor și a felurilor cum mergeau lucrurile pe atunci. Povestea are un final neașteptat, tipic stilului său din perioada în care a scris romanul.

Adolescentul este povestea unui adolescent care încearcă să câștige admirația tatălui său. Adolescentul descoperă încet-încet lumea și mizeriile concrete ale vieții adulte. Este o carte care merită citită.

Când vorbim despre Demonii l-am putea cita pe Lev Șestov care spune: Dacă Darwin ar fi văzut viața prin ochii lui Dostoievski, n-ar mai fi vorbit de conservarea speciilor, ci despre distrugerea lor. Demonii este un roman pe care după cum spune Los Angeles Times…la scris pentru timpurile noastre.

 

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank