Cu toții știm că uneori este foarte greu să te trezești dimineața la ore fixe fără să mai zăbovești măcar o secundă în pat când sună alarma.

Motivele sunt nenumărate. Oboseală, stres sau lipsă de motivație ar fi doar câteva. Un lucru important de reținut dacă vrei să te trezești dimineața când sună alarma…trebuie să te pui în pat la timp. Ora nu trebuie să depășească ora 11:00 dar nici mai devreme de 8.

Desigur uneori lucrăm la proiecte care ne țin treji. Și tot trebuie să ne trezim. Dar acesta este deja un subiect de alt articol.

În acesta de față îți prezint trei aplicații pe care le-am folosit cu succes de multe ori pentru deșteptare. Fie ea la ore matinale sau la alte ore.

#1 Alarmy

Este aplicația pe care o iubesc cel mai mult. Îmi place așa de mult poate și datorită faptului că volumul soneriei este foarte mare încât te trezește și din morți. În afară de aceasta mare parte din soneriile pe care le poți selecta sunt foarte alerte…țipătoare…deranjante. Astfel nu o să îți mai vină chef de somn și te va enerva până când te trezești și îți sare somnul.

Am folosit-o cu succes când am fost în Germania. Mă trezeam de fiecare dată să o opresc chiar din momentul când începea să sune. Și nu mă mai puneam în pat înapoi.

Pe lângă faptul că alarma are volumul soneriei mare și sonerii țipătoare mai poți selecta și că să o poți opri prin diferite metode dificile precum ar fi rezolvarea unui exercițiu de matematică. Acesta îți pune creierul la treabă. Astfel somnul sare. Și te vei duce să te speli de față și să îți bei cafeaua.

De asemenea mai poți opri alarma și prin pozarea periuței de dinți din baie sau alte obiecte din baie. Când sună alarma va trebui să faci poză la obiectul sau locul respectiv din baie. Altfel alarma nu se va opri. Sună fancy nu?

O altă modalitate de a o opri poate fi cu un cod QR.

Oricum ar fi este una dintre cele mai bune alarme care sigur o să te trezească. Cel puțin în primele zile. Poate interveni toleranța la un moment dat. Dar oricum se instituie și obiceiul. Așa că poți încerca această alarmă și cel puțin în primele două zile garantat te vei trezi la ora fixată.

#2 Sleep Cycle

O altă alarmă pe care am încercat-o și folosit-o cu succes este Sleep Cycle. Această alarmă te va trezi ceva mai gentil. Mai soft.

Ceea ce are această alarmă mai deosebit față de altele obișnuite este faptul că îți analizează somnul și te trezește în momentul optim. Te trezește atunci când și corpul tău este pregătit pentru deșteptare. Firește că nu te vei trezi exact atunci când vrei tu ci într-un anumit interval de timp în funcție de ora la care îți pui tu alarma să te trezească.

Acest interval este default de 30 de minute. Oricum îl poți ajusta

Este o alarmă pentru cei care au un program de lucru care nu necesită prezența la ore stricte.

Această aplicație ține la faptul că tu ca utilizator să te trezești odihnit.

Aplicația analizează somnul printr-un microfon build-in. Nu trebuie să îți faci griji că vei fi înregistrat pentru că așa cum am spus tot ce se produce ca și sunet este folosit doar în telefonul propriu. Nu ajunge mai departe

Recomand și această aplicație!

#3 bed radio

Cea de-a treia și ultima aplicație despre care îți voi spune gratuit este bed radio.

Este o aplicație pentru fanii radio. Pentru cei care ascultă radio. Fie ea muzică sau știri.

În momentul în care selectezi ora la care vrei să te trezești selectezi și postul de radio cu care vrei să te trezești.

Este o aplicație foarte utilă și te vei trezi mai bine-dispus și/sau informat.

Cam acestea sunt aplicațiile pe care vi le recomand și cu care sigur o să vă treziți la timp.