În acest articol, așa cum v-am promis, o să enumăr și o să vorbesc despre câteva metode pe care le cunosc de a câștiga bani de acasă, cu ajutorul unui laptop sau a unui telefon mobil.

#1 Sondaje de opinie

Este poate cea mai simplă și la îndemâna oricui metodă de a câștiga bani de acasă – sondajele de opinie. Recompensele sunt micuțe. Uneori 1 euro, uneori mai mult uneori mai puțin. Dar și timpul petrecut la un sondaj de opinie nu este prea mare și nu e prea multă bătaie de cap. Iar dacă să presupunem că ai 30 de website-uri pe care completezi sondaje de opinie zilnic, fiecare cu câte 1 euro, ai 30 de euro zilnic. Ceea ce pentru mulți e o sumă frumoasă.

Așa că hai să vedem care sunt website-urile care te plătesc pentru sondaje de opinie.

Este un website care te plătește pentru a completa sondaje de opinie. Unele sondaje sunt scurte și primești câțiva cenți sau euro. Altele se întind pe parcursul a câtorva zile și poți primi 10 sau mai mulți euro.

Dacă vrei să-ți faci cont pe Daedalus Online fă-ți cont AICI.

  • Surveytime

Este un website care plătește aproape pe loc. Durează doar câteva minute, 2 sau 3 minute până când îți intră banii în contul de PayPal.

  • Ipsos I-Say

Este un site care plătește sigur. Sunt multe site-uri care nu plătesc sau sunt fake. I-Say este însă un website care îți plătește. Poți alege plata prin PayPal sau vouchere de Emag. Suma  minimă de retras este 2 Eur. Durează între 2 și 4 săptămâni până intră banii. Cam mult. Dar cel puțin știi că intră sigur.

Nu știu ce s-a întâmplat cu Mobrog dar de la o vreme nu prea mai oferă sondaje. De-altfel și ei plătesc destul de repede, cam în jumătate de oră intră banii. Chestia este că nu prea mai au sondaje. Poate își revin.

Am scris un articol cu mai multe website-uri care te plătesc pentru completarea sondajelor de opinie. Toate legale și valide. Toate plătesc. Dacă vrei să citești articolul intră AICI.

#2 Upwork – freelancing

Dacă te pricepi la o anumită chestie, de exemplu copywriting, programare, webdesign, etc poți face bani lucrând în regim de freelancing. Tot ce trebuie să faci este să-ți faci un cont pe Upwork și să cauți joburi în domeniul tău. După care aplici la job. Este mult de muncă deoarece uneori durează luni până găsești un job ca începător. Și alte luni până îți construiești un portofoliu de calitate. Ideal ar fi ca la început să lași la preț mult și să îți faci treaba bine astfel încât să obții review-uri bune. După aceasta vei fi angajat mai ușor și pe sume mai mari.

#3 Profitshare – marketing afiliat

Marketingul afiliat nu e chiar așa de nou dacă este să ne raportăm la schimbările care au loc în ultima perioadă, în ultimi ani, în tehnologie. Promovând un produs pe blogul tău sau pe rețelele tale de socializare poți să câștigi un comision din vânzarea la care tocmai ai ajutat să fie făcută. Pe Profitshare comisioanele sunt de 1, 5 sau mai mult %.

Tot aici găsești și comisioane pe lead. Dar pentru aceasta trebuie să ai deja un public care este dispus să cumpere prin link-ul tău. Asta presupune să crești un blog sau un profil de Twitter sau Facebook.

Tot ce trebuie să faci pentru început este să-ți faci un cont de Profitshare.

#4 Pixabay & Pexels

Dacă îți place să fotografiezi sau să faci produci design grafic poți încărca imaginile tale pe Pixabay sau pe Pexels pentru a fi descărcate gratuit. Aici poți primi bani din donații. Dacă imaginile tale sunt destul de bune și au fost descărcate de destul de mulți utilizatori ai site-ului, unii dintre ei îți vor dona bani. Eu deja am primit câteva donații și nu am decâ doar vreo două imagini mai bune.

#5 Google Adsense

Poți câștiga bani și afișând reclame Google pe blogul tău. Dacă nu știi cum să faci un blog intră aici pe acest articol care te învață. Dacă crezi că nu te descurci dă-mi un email pe contact [at] iulianm.ro.

Desigur poate nu este metoda cel mai des utilizată de bloggeri dar la un site în limba engleză foarte vizitat se pot face bani frumoși.