În zilele noastre tot mai multe persoane îşi folosesc smartphone-ul pentru a efectua diverse sarcini, atât personale cât şi de serviciu. În Google Play sau App Store există o sumedenie de aplicații din tot felul de categorii. Totul tinde să se mute pe dispozitivele mobile, care sunt mult mai la îndemână şi simplu de utilizat.

În rândurile următoare o să enumăr câteva aplicații care vă pot fi utile în blogging:

#1 WordPress

Desigur, aceasta este de departe platforma de blogging cu cei mai mulți fani. În prezent …la sută din Website-uri sunt construite cu WordPress. Este gratuită şi oferă o multitudine de posibilități.

Cei de la WordPress oferă şi o aplicaţie. Cu aceasta vei putea posta de pe mobil mult mai uşor decât dacă ai intra direct pe dahboard-ul blogului. Are o interfață prietenoasă şi oferă tot ce trebuie pentru a-ți face principala muncă de publisher – pentru a posta.

#2 Google Docs

Când vine vorba de scris articole sau notat idei de articole, Google Docs este cea mai bună. Acestea se salvează automat şi le poți accesa ulterior de pe laptop, tabletă sau alt dispozitiv. Este bună dacă eşti pe drum, nu ai acces la PC şi ți-a venit o idee de articol. Vei putea scrie articolul, sau o parte din el şi îl vei putea prelua apoi pe PC şi să-l continui când ai timp. După îi dai doar copy-paste în editorul de text WordPress.

#3 Flipboard

Este o sursă de inspirație şi informație pentru orice blogger care se respectă. Aplicația colecționează cele mai importante ştiri ale momentului din diferite arii de interes. Pentru a răsfoi ştirile nu trebuie decât să glisezi. Dacă te interesează vreun titlu dai click şi citeşti întregul articol. Este o aplicați foarte bine organizată vizual şi merită încercată.

#4 Clearfocus

Este o aplicație destinată celor care folosesc tehnica de productivitate  Pomodoro. Pentru cei care nu ştiu această tehnică presupune reprize de muncă de 25 minute şi pauze între ele de 5 minute. După 4 reprize de muncă pauza este mai mare, 20 minute de pauză.

Aplicația permite cronometrarea reprizelor de muncă şi a pauzelor. Poți ajusta durata reprizei de muncă şi a pauzei. Vei fi notificat audio de fiecare dată când se termimă sau începe o repriză de muncă. De-asemeni poți seta să nu fi distras de la muncă prin oprirea anumitor aplicații gen Facebook.

#5 Photo Editor

Cu această aplicație poți redimensiona imagini, le poți decupa şi le poți salva după pe dispozitivul tău. Acestea sunt doar principalele funcții de care vei avea nevoie ca blogger. Desigur, mai are şi altele.

#6 Buffer

Cu această aplicație vei putea posta pe toate rețelele de socializare dintr-un singur loc. Nu trebuie decât să-ți legi conturile de Facebook (pagini sau profil), Twitter, Google Plus şi altele, de aplicație. Cu o singură postare pe Buffer vei putea posta pe toate acestea.

#7 Feedly

Cu Feedly poți urmări toate blogurile care te interesează într-un singur loc. Nu trebuie decât să adaugi blogul pe care vrei să-l urmăreşti şi vei putea citi articolele recente în Feedly.

#8 Pocket

Cu această aplicație poți salva pagini şi articole pentru a fi citite mai târziu. Nu totdeauna ai timp să citeşti un articol interesant chiar pe moment. Le poți salva în Pocket şi citi mai târziu.

#9 Gmail

Ca blogger va trebui să ai acces la emailurile tale pe un smartphone. Cu Gmail îți poți citi email-urile, atât cele de pe contul Google cât şi de pe orice alt cont. Nu trebuie decât să adaugi contul pentru care vrei să primeşti email-urile prin această aplicaţie. Vei primi notificari instant, imediat ce vei primi un email nou.

Voi ce aplicații utile în blogging folosiți?